SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i öldürdüğü, diğer il müdürleri ile ilçe müdürlerini rehin aldığı iddia edilen SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu ile tarafların avukatları ve Naci Şahin'in yakınları hazır bulundu.

Sanık Sünnetçioğlu, duruşmada, olay anını hatırlamadığını iddia ederek,

"Naci Şahin'in ölümüne neden olduğum için üzgünüm. Cinayet anını hatırlamıyorum. Cezam neyse çekmeye razıyım" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen SGK Muğla Müdürlüğünden emekli H.E. ise sanığın olay günü görev yaptığı servisteki herkesle vedalaştığını, daha sonra kişisel eşyalarını topladığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanığın ek savunma hazırlama talebi doğrultusunda duruşmayı erteledi.

Naci Şahin'in babası Halil Şahin, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünün üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtiğini belirterek, "Ben bir babayım ve oğlumun yokluğunu her an yaşıyorum. Oğlumun ölümü sonrasında açılan davaları izlemek için Yozgat'tan Muğla'ya yaklaşık bin 400 kilometre yol katediyorum. Adalete güvenimiz sonsuz. İnşallah adalet kısa sürede yerini bulur ve suçlu en ağır cezaya çarptırılır" dedi.

SGK çalışan Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011'de Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürleri toplantısını silahla basarak, Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i öldürüp, diğer il ve ilçe müdürlerini bir süre rehin tutmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber