Destici: Projeler, insan hayatı düşünülerek yapılmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gelişmiş ülkelerde insan hayatı söz konusu olduğunda yüzde 1 ihtimaller bile hesap edilerek projeler yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maalesef bizde dere yataklarına evler yapılıyor, sisin çöktüğü yere, ters rüzgârın estiği yere veya iki pist arası uluslararası ölçülere uyulmadan havaalanı yapılıyor." dedi.

Destici, partisinin Sorgun ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, vatandaşların Berat Kandili'ni kutladığını ifade etti. "Berat Kandili'nin hem milletimize, hem de İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbim bu geceyi hakkıyla değerlendiren kullarından eylesin." diye konuştu.

Samsun'da yaşanan sel felaketine değinen Destici, "Türkiye bir türlü nedense her alanda olduğu gibi insan canına değer vererek gereğini yerine getiremiyor. TOKİ konutları yapılırken dere yatağına yapılıyor ve yağmur yağdığında burada sel felaketi oluşuyor. Bunun olacağı belli bir şey. Bunlar neden önceden düşünülerek önlemleri alınmıyor? Gelişmiş ülkelerde ve Avrupa'da insan hayatı söz konusu olduğunda yüzde 1 ihtimaller bile hesap edilerek projeler yapılıyor. Tabiki takdir-i ilahi ama tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakmalıyız. Maalesef bizde dere yataklarına evler yapılıyor, sisin çöktüğü yere, ters rüzgârın estiği yere veya iki pist arası uluslararası ölçülere uyulmadan havaalanı yapılıyor, netice itibariyle yapılmadan problemler oluşuyor. Yollarda da aynı problemler var. Ben Samsun'da sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize, çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah ülkemizin hiçbir yerinde böyle üzücü olaylar yaşanmaz."değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber