Casuslukta 10 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "askeri casusluk" iddialarına yönelik başlatılan soruşturmanın 5. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sürdürülen 'askeri casusluk' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 27 kişiden 10'u tutuklandı, 17'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 17 kişi ise dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar sonrasında başlatılan soruşturma, Türkiye'yi sarsan ve muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüşmüştü. Yaklaşık iki yıl süren araştırmaların ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonun ilk dalgasında, askeri belgelerin evlerinde çıktığı şebekenin fuhuş kanadı lideri olduğu öne sürülen, Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki N.K. ile Marmaris'teki marinanın sahibi işadamı B.Ö. tutuklandı. Devam eden soruşturmada, daha sonra N.K.'ye bağlı olarak askerleri tuzağa düşürmekte kullanılan eskort kadınlar ile üzerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu, askeri uçakların konumlarını, radarların yerlerini gösteren belgeleri sızdıran muvazzaf askerler gözaltına alındı. Bu güne kadar soruşturma kapsamında da, 34'ü muvazzaf asker olmak üzere toplam 68 kişi tutuklandı.

17 ŞÜPHELİ SERBEST

Önceki gün 13 ilde yapılan operasyonun 5. dalgasında ise ikisi emekli albay 38'i muvazzaf 40 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan 27'si dün adliyeye sevk edildi. Saat 06.00'ya kadar süren mahkeme sonrasında zanlılardan 10'u tutuklandı, 17'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonda, Merkez Komutanlığında gözaltında bulanan 17 muvazzaf sabah saatlerinde adliyeye sevk edilirken operasyon kapsamında tutuklu sayısı 80'e çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber