Arhavi ve Hopa'da yurt açılışları yapıldı

Artvin'in Arhavi ve Hopa ilçelerinde MNG Holding ve hayırsever işadamları tarafından yaptırılan iki erkek öğrenci yurdu törenle açıldı. Hopa'da yine, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın yapımını üstlendiği bir okulun da temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk yurdun açılışı Arhavi'de yapıldı. İlçenin yetiştirdiği işadamlarından olan ve MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal'ın katkılarıyla yaptırılan Nedime-Lütfiye Günal Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışına Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, MNG Holding Üst Düzey Yöneticisi Abiş Hopikoğlu, İlahiyatçı Prof. Dr. Asım Yıldırım ve ilçe halkı katıldı.

Açılışta konuşan MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu, ?Hizmete açtığımız yurt binamız 3 bin metrekare alanda kurulu olup 5 katlı ve 96 yatak kapasitelidir. Son derece modern bir şekilde inşa ettiğimiz yurdumuzda yetişen kardeşlerimiz, hizmet aşkını büyük vatanseverlik ve cengaverlikle dünyanın her tarafına yayacaktır. Böyle bir hizmeti ilçemize kazandırdığımız için MNG Holding olarak büyük mutluluk duyuyoruz.? dedi.

Hopa'da, hayırsever işadamları ve ilçe esnafının katkılarıyla yapılan Özel Ümit Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışına da Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, işadamları Ali Alçıl ve Mustafa Askar ile ilçe halkı katıldı. Burada konuşan Kaymakam Akdaş, ?Bu yurtla beraber ilçemizde çok büyük bir eksikliği tamamlamış bulunuyoruz. 5 katlı olan ve 250 öğrenci kapasiteli yurdun ilçemizde hizmet vermesi, ilçemizdeki yurt meselelerini bir nebze olsun rahatlatmıştır. Maddi manevi emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.? diye konuştu.

Prof. Dr. Asım Yıldırım ise açılan yurtlarda kalacak öğrencilerin ilim irfan sahibi bireyler olarak yetişeceğine dikkat çekerek, yetişecek gençlerin memleketlerinde güzel hizmetlerde bulunabileceğine vurgu yaptı. Yurdun açılışı, emekli imam Mustafa Tezcan tarafından okunan duaların ardından yapıldı.

İlçede son olarak, MNG Holding'in katkı yaptığı, eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın yapımını üstlendiği ve bitirildiğinde Aydınlar'ın oğlunun ismini taşıyacak olan 24 derslikli Kerim Aydınlar İlköğretim Okulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber