Eskişehir'de kaçak sigara operasyonu

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, çeşitli markalara ait on bin 100 karton gümrük kaçağı sigara ile kaçak olarak sarılmaya hazır 2 milyon adet filtreli boş sigara kağıdı ele geçirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, kaçak sigara ve filtreli boş sigara kağıtlarına el kondu.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, gümrük kaçağı sigara, filtreli boş sigara kâğıdı (Makaron) ile mücadele kapsamında, kentteki üç ayrı noktaya operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak üç ayrı noktaya yapılan operasyonda, H.Ç. (49), V.Ç. (44), G.Ç. (44) ve İ.T. (32) isimli şüpheli şahısların işyerlerinde 3 değişik markada toplam on bin 100 karton gümrük kaçağı sigara ile 2 milyon 20 bin adet kaçak olarak sarılmaya hazır filtreli boş sigara kağıdı (Makaron) ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında, 5 bin 607 sayılı kanun kapsamında haklarında tahkikat başlatıldı.

Emniyet yetkilileri, yaptıkları açıklamada, yakalanan kaçak sigaraların ve filtreli boş sigara kağıtlarının sağlıksız koşullarda üretilmeleri nedeniyle insan sağlığı açısından son derece tehlike arz ettiğini, aynı zamanda terör örgütlerinin de sigara kaçakçılığından büyük bir gelir elde ettiğini belirterek, bu konulara karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber