Çocukların camiyi daha çok sevmesi için değişik etkinlikler düzenleniyor

Yaz Kur'an kursları eğitim ve öğretime bütün hızıyla devam ediyor. Camiden spora etkinliklerinden sonra bazı camii imamları çocukların camiyi daha çok sevmesi için değişik etkinliklere başvuruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Tabaklar Camii İmamı Erhan Arslan, 18 Haziran'da başlayan kursların 17 Ağustos'a kadar devam edeceğini ve kurs kapsamında her gün 2 saat Kuran'ı Kerim dersi ve bir saat de temel dini bilgiler eğitimi verileceğini ve çocukların derslere severek gelmesi içinde sosyal etkinlikler yapıldığını belirtti.

Çocukların hem eğlenip hem de öğrenmesi için özellikle de camilere alışmaları amacıyla sosyal etkinlikler çerçevesinde geziler düzenlediklerini söyleyen Bolu Tabaklar Camii İmamı Erhan Arslan, "Bu toprakların mayası Kur-an ve İslam'dır. Yeni neslimizin bundan mahrum olmaması temel hedefimizdir. Bu durumda üzerimize düşen neyse gayret göstererek yapacağız.? ifadelerini kullandı.

Hafta içi 10.00'da başlayan kursların öğle namazı kılındıktan sonra bittiğini ?Camiden Spora? projesiyle bazı spor dallarında eğitim alan öğrenciler için de öğlen namazı sonrasında da dersler verildiğini belirten Arslan, ?Türkiye genelinde 15 milyon öğrenci var fakat bunlardan geçen yıl camiye gelenlerin sayısı bir buçuk milyon civarında.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber