Orman Bölge Müdürlüğü'ne verilen mevsimlik işçi kadrosu 130'a çıkartıldı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 5 ay 29 gün çalıştırılacak orman yangınları ile mücadele edecek işçi sayısı 80'den 130'a çıkartıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınacak işçiler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği İŞ-KUR Adana İl Müdürlüğü ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştireceği bildirildi. Bu yaz içerisinde alımı yapılacak işçilerin, önümüzdeki yıllarda da yangın mevsiminde belirlenen süre içerisinde çalışacağı bildirildi.

Öz Orman İş Adana Şube Başkanı Şahin Cerit, Adana'da istihdam edilecek işçi sayısını 80'den 130'a çıkartan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'a teşekkür etti. Her yıl alınacak mevsimlik işçilerin orman yangınlarında da çalıştırılacağını hatırlatan Şahin Cerit, orman İşletmeleri bünyesinde görev yapacak orman yangını işçilerinin 6 aylık süre içinde asgari ücret ve sigorta ile çalışacaklarını kaydetti.

Cerit: ?Bu yaz içerisinde alımı yapılacak işçiler, önümüzdeki yıllarda da yangın mevsiminde belirlenen süre içerisinde çalışacak. Sigortalı olarak istihdam edilen bu kişilerin öncelikli olarak İş-Kur'a müracaat etmesi gerekiyor. Bu kapsamda alınacak işçiler, gözetleme ve haberleşmenin yan ısıra yangın ilk müdahale araçları ve iş makinelerinin kullanımında istihdam edilecek. İşçi alımı noter huzurunda kura ile belinlenecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber