Çiftçi kadınlar ürünlerinin ilk meyvesini aldı

Kırıkkale Valiliğinin Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) desteğiyle kadın çiftçilere yönelik açılan örtü altı sebze yetiştiriciliği kursuna katılarak sera alanlar, ilk ürünü almanın sevincini yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın çiftçiler seralarında yetiştirdiği ürünleri Kırıkkale pazarında satmaya başladı. Destekten yararlanan Aşağımahmutlar Mahallesi'ndeki Döne ve Satı Özyön seralarından topladıkları ilk sebzeleri katılımcılara ikram etti. Örtü altı sebze yetiştiriciliğinin daha fazla ve daha erken ürün alınan bir sistem olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, tüm çiftçilerin örtü altı yetiştiriciliğine yönelmesini beklediklerini söyledi.

Projeden yararlanarak ürünlerini pazarlama imkanı bulan kadın çiftçi Döne Özyön kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, "Seramızda yetiştirdiğimiz ürünleri Kırıkkale pazarında tüketiciyle buluşturuyoruz. Daha önce 1-2 dönümden aldığımız ürünü şimdi 100 metrekare seradan alıyoruz. Buda bizim için bir avantaj. Bazı vatandaşlar ürünü erken aldığımız için yerli dememize rağmen inanmıyor. Örtü altı yetiştiriciliğinde Antalya ile Kırıkkale arasında sadece 15 günlük fark var. Daha sonra kendi seramızda ürün alabiliyoruz. Projenin desteğini gördük. Şimdi bu sera sayısını artırmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Törende konuşan Tarım İl Müdürü Ekrem Şener ise 'Kadın Çiftçilerimize Örtü altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi' 2011 yılında uygulamaya başlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı Hasandede, Karaçalı, Aşağı Mahmutlar ve Yukarı Mahmutlar köy ve beldelerde 60 kadın çiftçimize örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı ve teorik eğitimler verilmiştir. Bu eğitimler sonucunda Valimizin Hakan Yusuf Güner, projemizi desteklemesi ile sınav sonucu başarılı olan 38 kadın çiftçimize 38 adet plastik örtülü sera verilerek. 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren üretime başlanarak, ürünler yerel pazarlarda satışa sunulmuştur.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber