GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz, yaptığı açıklamada, konservatuvarda öğrenim süresinin hazırlık sınıfı hariç dört yıl olduğunu bildirdi.

Temel bilimler, ses eğitimi ve Türk halk oyunları bölümlerine öğrenci alınacağını ve adayların tek bölüme ön kayıt yaptırabileceğini ifade eden Tatyüz, şunları kaydetti:

"Ön kayıt için adayların T.C. vatandaşı olmaları, 2012-2013 eğitim öğretim yılında I. ve II. öğretim için, konservatuvarımız özel yetenek sınavına başvuracak öğrenci adayların 2012 yılı YGS sınavına girmiş olmalılar. Ayrıca sayısal sözel ve eşit ağırlıklı puan türünün herhangi birinden, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi dahil en az 180 puan almış olmaları gerekiyor. Birinci öğretim ön kayıtların yarın saat 17.30'da sona erecek. İkinci öğretim ön kayıtları ise 6 Ağustos 2012 Pazartesi günü başlayıp 31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 17.30'da sona erecek."

Sınava herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı bulunan adayların da başvuracağını belirten Tatyüz, herhangi bir yükseköğretim programını kazanmış adaylar veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adayların da başvuru yapabilecekleri duyurusunu yaptı.

Tatyüz, birinci öğretim temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 ve Türk halk oyunları bölümüne 30, ikinci öğretimde ise temel bilimler bölümüne 26, ses eğitimi bölümüne 26 öğrenci alınacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber