52 milletvekili Rektör Yücel Aşkın için araştırma önergesi verdi

Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li 52 milletvekili, kadrolaşma ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın için araştırma önergesi verdi. Van Cumhuriyet Başsavcısı ise açıklama yaparak rektörü suçladı.

Hükümet ve üniversiteler arasında yaşanan gerginlik önümüzdeki yasama yılı Meclis'e taşınacak. AKP, evinde tarihi eser bulunduğu için sıkıntılı günler yaşayan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'ı yakın takibe aldı. AKP'li 52 milletvekili TBMM tatile girmeden hemen önce Van 100. Yıl Üniversitesi ve Rektör Aşkın hakkında bir araştırma önergesi hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sundu. Önergenin ekim ayında Meclis çalışmalarına başladığında görüşülmesi ve araştırma komisyonunun kurulması bekleniyor. AKP'lilerin oyları ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi hakkında da bir araştırma komisyonu kurulmuştu. Suçlamaların bazıları şöyle:

ELEMAN ALIMI: Öğretim elemanları alımında ve jüri oluşumunda kanunsuzluk yapıldı. İlan edilen kadrolara, ilandaki alanla ilgisi olmayanlar alındı.

BELLİ GÖRÜŞ MENSUPLARI: Rektör, hedeflediği yönde kadrolaşmayı sağlamak için bilim jürilerine kendi adamlarını getirdi. Belli görüşte kadrolaşmanın diğer bir örneği de öğretim üyesi görevlendirmelerinde yaşandı.

SİCİLLER BOZULDU: Birçok öğretim görevlisinin sicilleri, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden kanunsuz bir şekilde bozulmuş, bu kişiler açtıkları davaları kazanmışlardır.

222 MİLYARLIK ÖDEME: Maliye Bakanlığı müfettişlerince yapılan denetleme neticesinde, üniversite döner sermayesinden yasal olmayan usullerle 2003 yılında 84 kişiye 222 milyar lira haksız ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştır.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber