Dereboyu Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kültür Yolu'nun başlangıcı oldu

Gaziantep Kalesi ve çevresinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dereboyu Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kültür Yolu'nun başlangıcı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kale çevresinden başlayan Kültür Yolu Projesi'nin birçok sokak ve caddeyi kapsadığını, aks üzerinde han, cami, hamam, kahvehane ve mevlevihane gibi taşınmaz kültür varlıklarının yeraldığını belirtti.

Başkan Güzelbey, "Kültür Yolu üzerindeki birçok kültür varlığının restorasyonunun yanı sıra toplam 5,5 kilometrelik bir alanda, cephe düzenlemesi ve 3,5 kilometrelik yol, kaldırım, altyapı ve peyzaj düzenlemesi yaptık. Ardından, Kültür Yolu'nu ana arterlere bağlayan Dereboyu Sokak'a ait Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladık. Kale çevresini ana artere bağlayan Dereboyu Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kültür Yolu'nun başlangıcı oldu.? dedi.

Gaziantep'in en eski yerleşim yerlerinin, tarihi kalenin çevresinden başladığını hatırlatan Güzelbey, ?Buralarda, büyük oranda özgün kimliğini korumuş olan sokaklar, tescilli ve tescilsiz evler bulunmaktadır. Gaziantep'in geleneksel konut dokusunun yoğun olarak bulunduğu, Dereboyu Sokak Sağlıklaştırma Çalışması ile kültürel mirasımız olan Antep evleri ve sokakları hak ettiği özgün kimliğine kavuşmuş ve Kültür Yolu ile birlikte bu alanlar bir çekim merkezi haline gelmiştir. Turizm potansiyelinin artması ve geleneksel dokunun korunmasıyla tarihten gelen tüm yaşam izlerinin nesiller boyu yaşatılması sağlanmıştır. Diğer bütün projelerimizde olduğu gibi bu proje de kamu-sivil birlikteliğinin bir örneği olmuştur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber