Polis memuru, tabancasının teslim edildiği gün kendini vurmuş

Adana'da karakolda beylik tabancasıyla kendini vuran polis memuru Hasan Aksoy'un psikolojik sorunları nedeniyle geçici olarak alınan silahının tekrar verildiği gün kendini vurduğu bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi Amirliği'nde kendini vuran Aksoy'un, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 24.05.2012 tarihinden geçerli aldığı 7 günlük raporun emniyet müdürlüğü polikliniğince incelenmesi neticesi ?silahının kesin sağlık raporu alana kadar alınması uygundur' kararı verildiği belirtildi. Verilen karar gereğince Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 24.05.2012 tarih ve 16706 sayılı yazılarına istinaden Aksoy'un silahının geçici olarak teslim alındığının ifade edildiği açıklamada, "Rapor bitimi polis memuru Aksoy tekrar Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmiş ve kendisine 31.05.2012 tarih 20008110 sayılı ?geçirilmiş stres bozukluğu, mevcut durumu ile psikopatoloji saptanmamıştır' şeklinde rapor verilmiştir." denildi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ?Her iki rapor da Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na incelenmek üzere gönderildi. Sağlık komisyonu doktorları tarafından yapılan inceleme sonucu emniyet hizmetleri sınıfında çalışmasında sakınca görülmediği bildirildiğinden adı geçen polis memuruna 03.07.2012 günü saat 08.55'te tabancası teslim edilmiştir. Aksoy, aynı gün görevli olduğu Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Amirliği'nin üçüncü katındaki dinlenme ve toplantı salonunda kendisine ait beylik tabanca ile kafasına ateş ederek intihar etmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber