Başkale'de 66 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Van'ın Başkale ilçesinde, polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu 66 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, Hakkari yönünden gelerek Batı illerine kaçak sigara taşıyan bir minibüs araçlı takibe alındı. Z.Y. idaresindeki 65 NR 594 kaçak sigara yüklü araç, yapılan takipten sonra polis ekiplerince uygulama noktasında durdurulmak istendi. Polisin dur ihtarına uymayan araç, uygulama noktasından kaçmaya çalıştı.

Kaçması üzerine, aracı tekrar takibe alan ekipler, şehir merkezine yakın bir yerde, tekerlerine ateş ederek aracı durdurmaya çalıştı. Tekerleri patlayan araç, daha fazla ilerleyemeyince polis ekipleri tarafından yakalandı. Herhangi bir patlayıcı olmasına karşın tedbirli davranan polis ekipleri, öncelikle bomba arama, dedektör köpeği ile detaylı inceledikten sonra aracı kontrol etti. Yapılan kontrollerde kaçak olduğu tespit edilen 66 bin paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirildi.

Tekerleri patlayan araç, polis ekipleri tarafından getirilen araç kurtarma vinci ile Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Olayla ilgili Z.Y. isimli şahıs, ifadesi alınmak üzere gözaltına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber