Bayburt'ta yaz Kur'an kurslarına ilgi arttı

Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, bu yıl öğrencilerde yaş sınırının kalkmasıyla yaz Kur'an kurslarına yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksoy, il genelinde 5 bin 497 öğrencinin Kur'an eğitimi aldığını söyledi.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, konuyla ilgili açıklamasında, "Diğer senelere göre yaz Kur'an kurslarına büyük bir ilgi var. Bu artış yüzde 50'ye yakın. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. Dinlerini, dini bilgilerini, Kur'an-ı Kerim bilgilerini, namaz surelerini bu yaz tatillerinde öğrenmeleri gerekir. Ağaç yaş iken eğilir. Bu çağlarda, bu yaşlarda alamadıkları dini bilgileri daha sonraki yıllarda kazanmaları, elde etmeleri, öğrenmeleri zor oluyor. Delikanlılık çağında bu zor oluyor. Hazır okullar tatilken çocuklar gelip dini bilgilerini öğreniyorlar." dedi.

Yoğun katılımdan dolayı camilerin dışında bazı yerlerde de yaz kursu için yerler tertip ettiklerini açıklayan Müftü Aksoy, din görevlileri ve kurs öğreticileri yetmediği için dışarıdan 30'a yakın görevlendirme yaptıklarını kaydetti. Bu yıl ücretsiz olarak 5 bin adet elifba CD'si ve kitabını dağıttıklarını ifade eden Müftü Aksoy, Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3 serisinin de bu yıl ücretsiz olarak verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber