'TRT harcamaları kalın dosyalık' başlıklı haber hakkında tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'TRT'nin harcamaları kalın dosyalık' başlığı altında Aksiyon isimli dergiden alıntı yapılarak sitemizde 11.07.2005 tarihinde yayınlanan haber hakkında Live Tv'den tekzip gelmiştir. Tekzip metninin tamamı aşağıda yer almaktadır.


TEKZİP HAKKINI KULLANAN: Live Tv Prodüksiyon Yayıncılık Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Kader Sok. no: 29/1 Gazi Osman Paşa Ankara

VEKİLİ: Av. Ayşe Gül HACIOĞLU
Necatibey Cad. no: 4/114 Balıkcıoğlu iş Hanı Sıhhiye/ANKARA


MUHATAP

1-Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz
2- Aksiyon Dergisi Sorumlu Müdürü Yakup Akalın
3-Aksiyon Dergisi Yazarı Erdal Şen
4-Aksiyon Dergisi Yazan Fatih Uğur

Çobançeşme Mah. Kalender Sok. no:21 34196 Yenibosna/ISTANBUL

YAZININ VE KARİKATÜRÜN TARiHi VE SAYISI

: 4 TEMMUZ 2005 , Sayı 552

TEKZİP METNi

Derginizin 4 TEMMUZ 2005 tarihli sayısı 18. sayfasında yer alan, Erdal Şen ve Fatih Uğur'un yazar olarak göründüğü TRT'de Pandoranın Kutusu Açıldı' başlıklı yazı içerisinde müvekkilim Lıve TVye atfoiunmuş gerçeğe aykırı iddialar yer almaktadır.

1-Yazıya göre LIVE TV uyduların parasını ödemeyince yayınlar kesilmiş ve TRT bu parayı ödeyerek yayının tekrar başlamasını sağlamıştır. Oysa LIVE TV ve TRT'nin, uydu yayınını sağlayacak firma ile yaptığı sözleşmelerde görüleceği üzere ücreti ödeyememesi ihtimaline karşılık LIVE TV, hem TRT'ye hem de taşeron firmaya teminat vermiştin yani LIVE TV'nin bir an için ücreti ödemediğini farzettiğimizde dahi bunun yaptırımı yayınların kesilmesi değil teminatların bozdurulması olacaktır. Kaldıki müvekkilimin parasını ödeyemediği ve ödemediği hiç bir yayın ve sinyal ücreti yoktur. Ayrıca "2,5 yıllık reklam pazarlama hakkı daha verilmiş" iddianız da doğru değildir. Aksine Live TVnin TRT ile yaptığı sözleşmenin tamamı saadece 2,5 yıl vadelidir ve "daha" verilen bir şey yoktur. TRT'nin müvekkilimle olan ilişkisinden 2 milyon dolayında zarar ettiğini söyleyebilmenize ise şaşmaktayız. Aksine müvekkilim TRT'yi 5 yıldır aylığı 50 bin Euro'dan satın aldığı pahalı RR Sat firmasının yükünden (iddianızın aksine RR Safı ödemeyerek değil RR Safın kontratını iptal ederek) kurtarmıştır ve TRT-lnt, TRT-FM ve Türkiyenin Sesi Radyosu'nun yıllık taşıma ücreti yüzbinlerce dolar kıymetindeki sayısal sinyallerini ise adı geçen yerlere hiç bir karşılık almadan bedava taşımaktadır.

2-Söz konusu yazınızda yine LIVE TV'nin TRT-INT'in izlenirliği ile ilgili GFK logosuyla gönderdiği raporların sahte olması hususunda müvekkilim şirkete haksız suçlamalarda bulunmaktasınız. TRT, LIVE TV ve GFK piyasa araştırmaları hususunda ortak bir çalışma yürütmüşlerdir. LIVE TV internet üzerinden araştırma yaptırırken kaynak olarak GFK'ya atfedilen ve kendi bilgisi ve etkinliği dışında yayınlanmış veriler tespit etmiştir. TRT-INT'in izlenirtiğini, Türk kanalları içerisinde gerilerde gösteren bu veriler hakkında tespit yapılması, uygun görüldüğü takdirde tedbir alınması amacıyla TRT'ye bildirimde bulunmuş ve TRT'yi bu verilerden haberdar etmiştir. Yoksa yazınızda ima edildiği gibi bu verileri sahte logo kullanarak kendisi düzenlememiştir, isnatların yarattığı "doğan olumsuz atmosferden" mütevellit üzüntülerini belirten bir mektubu TRT'ye göndermiştir. Tamamen iyi niyet ve kaygı iie,yaztfâQ müvekkilimin mektubunu "şirketin bir özür mektubu yeterli bulunmuş" şeklinde"r vaşfflayröırarak Live TV'nin sırf bu sebeptende olsa sözleşmesinin feshini hak ettiği kanaatini yaymaktasınız ki; iddianızın konu ile alakasızlığı açık olmakla beraber, bunp hangi.rharttığa dayandırdığınızı da anlamak imkansızdır.
3-Yazmm bütününde ve yazının bulunduğu sayfanın sol alt köşesindeki karikatürde, TRT'nin anlaşma yaptığı, yazıda belirtilen ve müvekkilim şirketi de kapsayan şirketler tarafından sömürüldüğü yolunda izlenim yaratılmaktadır. Yaptığı her anlaşmada ve attığı her adımda TRT'nin çıkarlarını gözeten ve vatansever bir anlayışla yönetilen LME TV için bu itham son derece ağır bir ithamdır.
Basının görevinin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğu gerçeğinden hareketle, bir iddiaya yer verirken gerekli araştırmayı yapmanız hususunda gereken duyarlılığı göstermenizi bekliyoruz
Devamında bu ve bunun gibi, müvekkilim şirket aleyhine asılsız iddialarda bulunmayı sürdürmeniz halinde ticari zarar tazminine gideceğimizi ve TCK' nın 125. maddesinin 4. bendi uyarınca cezai sorumluluğunuz olacağını bildiriyoruz.
NETİCE VE TALEP : 5187 sayılı kanunun 14. maddesi^ıuyarınca; tekzip yazımızı aldığınız tarihten itibaren en geç üç gün içinde gazetenizde ilgili yazının ve karikatürün yer aldığı sayfa ve sütunlarda , aynı puntolarla ve bütünüyle yayınlamanızı ihtar eder, aksi taktirde yasal yollara başvuracağımızı bilgilerinize arz ederiz. 08.07.2005

LIVE TV adına vekaleten Av A. Gül Hacıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber