30 kaçak İtalya yolunda Ölüdeniz'e terk edildi

İtalya'ya götürülme vaadiyle yola çıkan 30 kaçak göçmen, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bir koya indirilerek kaderlerine terk edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; Ölüdeniz beldesinde bulunan Gemiler Koyu'nda şüpheli kişilerin bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri, bölgede arama yaptı. Yapılan aramada yasa dışı yollardan İtalya'ya götürülme vaadiyle paraları alınan Suriye, Afganistan, İran, Irak ve Burmalı 30 göçmen, Gemiler Koyu'nda terk edilmiş olarak bulundu.

6'sı çocuk, 6'sı bayan ve 18'i de erkek olmak üzere toplam 30 kaçak göçmen, bir sürat teknesi ile denizden ve karadan Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı'na getirilerek sorguya alındı.

Ölüdeniz beldesi Gemiler Koyu'na 2 gün önce karayolu ile getirildikleri öğrenilen kaçak göçmenlerin, İtalya'ya ulaşmak için tekne bekledikleri öğrenildi.

Kaçak göçmenler jandarma tarafından sağlık muayenesinden geçirilmek üzere Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaçak göçmenleri para karşılığı yasa dışı yollarla İtalya'ya kaçırmaya çalışan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber