Belediye Başkanı Orçan, Çorum'da Kıbrıs gazilerini ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimağusa şehri Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Çorum'da Muharip Gaziler ve Kıbrıs Gazileri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum 32. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler için KKTC Halk Oyunları Topluluğu ile şehre gelen Gazimağusa Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Çorumlu Kıbrıs gazilerini ziyaret ederek, mertebelerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

KKTC'de mutlu ve huzurlu yaşamayı Türk halkına borçlu olduklarını ifade eden Ahmet Hayri Orçan, "Bugün biz Türk halkının cesareti, merhameti ve kahramanlığı sayesinde huzur içinde yaşıyoruz. Kıbrıs üzerinde hain emelleri olanlara fırsat vermeyen Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bizm özgürce yaşamamız için canını veren fedakar ve kahraman şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duyuyoruz. Allah, her iki toplumu daim etsin. Birliğimizi, bütünlüğümüz kimse bozmasın." diye konuştu.

Gazileri KKTC'ye davet eden Orçan, "Kahraman gazilerimizi KKTC'de görmek ve ağırlamak bize şeref verir. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile yaptığımız görüşmelerde, Kıbrıslı gazilerimizi götürmek için işbirliği yaptık. İnşallah en kısa sürede gazilerimizi KKTC'de ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız." diye konuştu.

Dernek Başkanı Muharrem Gül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kıbrıslı gaziler olarak, Kıbrıs'ı görmeyi çok arzu ettiklerini kaydetti. Ahmet Hayri Orçan'ın ziyeretinden mutlu olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Muharrem Gül, Orçan'a plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber