6 yılda tahliye olan ve suçtan zarar gören 210 kişiye yardım

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Koruma Kurulu Başkanlığı, 6 yılda ceza infaz kurumlarından tahliye olan ve suçtan zarar gören 210 kişiye ayni, nakdi, iş, eğitim ve psiko-sosyal yardımda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Savaş, Eskişehir Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen 77. Koruma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce 2006 yılında 68 olan takip edilen kişi sayısının bugün bin 491'e ulaştığını söyledi.

2006-2012 yılları arasında ceza infaz kurumlarından tahliye olan ve suçtan zarar gören toplam 545 kişinin, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı'na ayni, nakdi, iş, eğitim, psiko-sosyal yardım talebinde bulunduğunu ifade eden Savaş, "Bu kişilerden ceza infaz kurumlarından salıverilen 145 ve suçtan zarar gören 65'ine ayni, nakdi, iş, eğitim ve psiko-sosyal anlamda yardım yapıldı" dedi.

-"Türkiye'nin en başarılı denetimli serbestlik müdürlüklerinden birisiyiz"

Savaş, öte yandan kendisinin İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne atandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"İlkinden bu yana yer aldığım Eskişehir Koruma Kurulu'nun 77. Toplantısı, benim son toplantım oldu. Çünkü, Eskişehir'de 7 yıldır görev yaptığım Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden İzmir'e görevlendirildim. Bugüne kadar ekip halinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Denetimli Serbestlik Müdürlükleri arasında ilk kez iş geliştirme projesini yapan birim olduk. Bugün Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, denetimli serbestlik uygulamaları anlamında en işler denetimli serbestlik müdürlüklerinden birisi konumunda. İhlal olmadan tamamlanan infaz anlamında da Türkiye'nin en önemli, başarılı denetimli serbestlik müdürlüklerinden birisiyiz."

Daha büyük bir merkeze görevlendirildiğini ve İzmir'deki görevine 31 Temmuz'da başlayacağını kaydeden Savaş, şunları bildirdi:

"Mutlaka ekip olarak Eskişehir'de yaptığımız başarılı mücadelenin çok daha fazlasını İzmir'de de göstereceğiz. Şu anda Türkiye'de denetimli serbestlik, Bakanlık'ta da iyi uygulama denilince Eskişehir akla geliyor. Bundan sonra İzmir'de de aynı şeyleri başarırız diye umut ediyorum. İzmir'de de parmakla gösterilen bir denetimli serbestlik yapmaya çalışacağız."

Savaş, Cumhuriyet Savcısı Bülent Yıldız'ın başkanlığında yapılan toplantıda kurul üyelerine bugüne kadar kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber