Diyanet-Sen, imamlar için hafta sonu ve resmi tatil mesaisi istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet iş kolunda yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet-Sen, imamlar için hafta sonu ve resmi tatil mesaisi istiyor.

Diyanet-Sen Genel Araştırma ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Şenocak, AK Parti hükümetinden, kamu görevlileri içinde görevleri gereği hafta sonu ve resmi tatil günlerinde izin kullanamayan imamlar için mesai ücreti tanzimi yapılmasını istedi. Memur-Sen Samsun İl Başkanlığı'nca düzenlenen yemeğe katılan Lütfi Şenocak, burada yaptığı açıklamada, "Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nın çıkarılmasını istiyoruz. Diyanet İşleri, kanun hükmünde kararnamelerle veya yönetmeliklerle yürütülen kurum olmaktan çıkarılmalıdır. Bizim gayretimiz, hükümetin de benimsemesiyle bu yasanın bu dönem çıkmasının mücadelesini veriyoruz. Bir de çok büyük adaletsizlik var ki, o da imamlara hafta sonu ve resmi tatil mesai ücretinin verilmemesidir" dedi.

İmamlar haricinde bütün memurların mesai saati dışında çalışmaları halinde ayrıca ücret aldıklarını kaydeden Şenocak, "Hangi memur hafta sonu ve resmi tatillerde çalışıyor ve mesai tanzim edilmiyorsa ayrım yapılıyor demektir. Bu adaletsizliğin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, memur maaşlarındaki çeşitlilik, farklı kadro ve yerlerde çalışan memurlar arasındaki büyük uçurumun kaldırılmasını, eşit işe eşit ücret verilmesini istiyoruz. Aynı derecedeki memurlar çalıştıkları kurum farklı da olsa aynı ücreti almalıdır. Çünkü statüleri aynı. Bu adaletsizlik de giderilmelidir" diye konuştu.

15-30 Ağustos 2005 tarihleri arasında toplu görüşmelerin başlayacağını hatırlatan Şenocak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl "Önümüzdeki yıl sizlere toplu sözleşme ve siyaset hakkının da tanınması için azami gayret göstereceğim" dediğine değinerek şunları söyledi:

"Bu toplu görüşmelere Memur-Sen olarak 'Hiçbir şey eskisi gibi olmamalı' düsturuyla gidiyoruz. 1-15 Ağustos arasında Türkiye genelinde uyarıcı eylemlerimize başlıyoruz. Hükümetin geçen dönem söz verdiği yaklaşık 50 maddeden 42'sinin de uygulanması için hükümete ikazlarımızı yapacağız. Başbakan'ın verdiği söz 15 Ağustos'ta doluyor. Sözünü yerine getirmesini isteyeceğiz. Biz toplu görüşme değil, toplu sözleşmeye hazırlanıyoruz. Uzlaşma Kurulu kararlarının da bağlayıcı olmasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber