Türkçe Yaz Okulu öğrencileri Rektör Akan'ı ziyaret etti

Yunus Emre Enstitüsü'nün yaz okulu öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı öğrenciler, 30 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen organizasyon kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek, şehirlerin kültürel ve coğrafi zenginliklerini tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler, gezi kapsamında Samsun'a geldi. OMÜ yerleşkesini gezen 14 farklı ülkeden 20 kişilik öğrenci grubu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş de bulundu.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Rektör Akan, üniversite ve ders programlarıyla ilgili soru sorarak bilgi alan öğrencilerle Türkçe konuştu. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Prof. Dr. Hüseyin Akan, ziyaretleri anısına çeşitli hediyeler de verdi.

Türk kültürünün, tarihinin, dilinin ve edebiyatının daha iyi tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla araştırmalar yapmak, farklı kurumlarla işbirliği yaparak bilimsel çalışmaları desteklemek ve ortaya çıkan sonuçları çeşitli yayınlar vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak amacına yönelik faaliyetler yürüten Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu programının 3.'süne bu yıl 44 ülkeden 244 öğrenci katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber