Sorgudaki belediye başkanından rüşvet isteyen polise soruşturma

Antalya polisinin düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün sorgusu sırasında ve daha sonra rüşvet istediği iddia edilen polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından 23 Haziran'da Kemer Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş Başkan Mustafa Gül ile birlikte 9 kişiyi gözaltına almıştı. ?Suç işlemek amacıyla suç örgütü kurmak, haksız kazanç elde etmek, rüşvet, imar kirliliğine neden olma, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, resmi belgeyi yok etme, gizlemekle' suçlanan zanlılar emniyette sorgulandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyonun ardından ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. İddiaya göre, Antalya KOM ekipleri tarafından sorgulanan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'den rüşvet istendi. KOM ekiplerinin sorgusunu tamamlamasının ardından Nezarethane ve Gözaltı Büro Amirliği'nde görevli polis memuru İ.K. Başkan Gül'ün yanına girerek, ?Bu operasyondan tutuklanmadan kurtulmak istiyorsan 200 bin lira vereceksin. Bundan Organize Müdürümün ve amirlerimin haberi var. Yoksa elimizden kurtulamazsın.? dedi. Bunun üzerine Gül, durumu avukatı Aziz Çetin'e anlattı. Avukat Çetin'de yaşananları KOM Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bu sırada polis memuru İ.K. Gül'ün oteline giderek ?Başkan parayı ayarlamazsan her an yeniden gözaltına alınacaksın.' diyerek korkutup para almaya çalıştı. Polisi olayı ispatlamak için Gül'den seri numaraları alınmış 5 bin lirayı polis memuru İ.K.'ye vermesini istedi. Bunun üzerine Gül, İ.K.'yi arayarak buluşma noktasını bildirdi. Buluşma noktasında polis memuru İ.K. Antalya KOM Şube Müdürlüğü'ndeki personeli tanıdığı için Alanya ilçesinden gelen ekipler para alışverişini takip etti. Gül, parayı verdiği an harekete geçen ekipler İ.K.'yı gözaltına aldı.

?Kamu görevlisinin görevine girmeyen ve yetkili olmadığı bir işi yapabileceği veya yaptırabileceğinden bahisle kişiden menfaat temin etmesi' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen polis memuru İ.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı polis memurunun olaydan önce Siirt'e tayininin çıktığı ve Gül'den para istediği sırada Antalya Emniyeti'nden ilişkisini kestiği öğrenildi.

Polis hakkında açılan soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber