Diyanet İşleri Başkanlığı 301 vaizin atamasını yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde 301 vaizin atamasını gerçekleştirdi. Ataması yapılan vaizlerin görev yerleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, atama törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de katıldı.

Törende vaizlere seslenen Keleş, vaizlik görevinin topluma hizmet etmek için en hayırlı görevlerden birisi olduğunu belirterek, bu görevi yerine getirmede en önemli unsurun ihlas ve samimiyet olduğunu ifade etti.

İhlas ve samimiyet olmadan yapılan bir görevden toplum nezdinde beklenen yarar ve faydanın asla sağlanamayacağını kaydeden Keleş, sözlerine şöyle devam etti:

''Sizler sözü güzel insanlarsınız. İnsanları Allah yoluna davet ettiğiniz için sözünüz güzel. Bunun için, görevinizi hizmet bilinci içerisinde, samimiyet ve ihlasla yerine getirirseniz topluma daha fazla katkı sağlamış olursunuz. Bizler, sözlerimizi bu bilinçle konuşmak için gerekli tüm hazırlıkları yerine getirdikten sonra yumuşak bir üslupla; güzel, tesirli ve hikmetli bir şekilde söylemeliyiz.''

Bazen bir kişiyi irşat etmenin milyonlara ulaşmak anlamına gelebileceğini ifade eden Keleş, bu sebeple din dilinin çağın idrakine göre güncellenmesi gerektiğini kaydetti

Keleş, vaizlerden, özellikle gençlerin anlayabileceği bir üslupla konuşmalarını istedi.

-60 vaiz cezaevlerinde görev yapacak-

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı da kura çekimi sonucu 55'i kadın olmak üzere toplam 301 ilçe vaizinin atamasının yapıldığını belirtti.

Daha önce ülke genelinde 1407 vaiz kadrosunun bulunduğunu hatırlatan Tıraşçı, 2010 yılında çıkan teşkilat yasasının ardından bu sayının 6 bin 927'ye ulaştığını kaydetti.

Tıraşçı ataması gerçekleştirilen 60 vaizin de cezaevlerinde görev yapacağını ifade etti.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber