Kamu-Sen'den hükümete uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2005 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan, geçen yılki toplu görüşmelerde üzerinde mutabakata varılan konuların Meclis'ten geçmemesi durumunda, 15 Ağustos'taki toplu görüşmelere katılmayacaklarını söyledi.

Kamu-Sen Mersin İl TemsilcisiTurhan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Gülnar'da yaptıkları İl İstişare Toplantısı'ndan çıkan kararları kamuoyuna açıkladı. Geçen yıl yapılan toplu görüşmelerde sendikalardan gelen istemlerin hükümetin de imzasıyla bir mutabakat metni haline getirildiğini belirten Ümit Turhan, metinde yer alan konuların da içinde bulunduğu 13 istemi açıkladı. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Mersin şubelerinin 13 maddelik istem paketinde toplu sözleşmeli, grevli ve siyaset serbestili sendika hakkı ön plana çıktı. Çeşitli işkollarındaki örgütlenme, ücret ve özlük haklarının da yer aldığı pakette yer alan bir diğer önemli istem özelleştirmeler.

Turhan, Türkiye Kamu-Sen olarak 'Önüme geleni satarım' anlayışıyla yapılan veya yapılmak istenen özelleştirmelerin durdurulmasını istediklerini söyledi. Hiç kimsenin kamu çalışanlarını ve kamu çalışanlarının hukuki haklarını küçümsemeye hakkı olmadığını ifade eden Turhan, "İstemlerimiz konusunda adım atılmaması, bu konulardaki yasal düzenlemelerin Meclis'ten geçmemesi durumunda 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmelere katılmayacağız" dedi.
Mersin Limanı'nın özelleştirme kapsamına alınmasını protesto eden Liman-İş Sendikası üyesi işçilere de destek ziyaretinde bulunan Turhan, işçilere gül dağıttı. Turhan, liman işçisinin haklı mücadelesinde yanlarında olacaklarını söyledi. Türkiye'nin yanı sıra dünyada önemli bir yere sahip Mersin Limanı'nın özelleştirilmesine karşı olduklarını açıklayan Turhan, Türkiye'de kar eden yerlerin satılır duruma geldiğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen'in verdiği desteğin önemine işaret eden Liman-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Koray Avcı ise, "Bizi yalnız bırakmadıkları için Kamu-Sen üyelerine teşekkür ediyoruz, hepimiz aynı limanın insanlarıyız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber