Hasta ve yaşlılara bakım kursu için kura çektiler

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen meslek edindirme kursları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Hasta-Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu'na katılacak 50 kişi, kura çekimi ile belirlendi. Belediye Düğün Salonu'nda yapılan kura çekimine, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Söylev ve kursa başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kursa katılacak vatandaşların yaşlı ve hasta bakımı için her türlü teorik ve pratik bilgiyi alacağını, bu sayede hem önemli bir hizmetin yerine getirileceğini hem de iş kapısının açılacağını dile getirdi. Başkan Kurtulan, "Hasta-Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu'nu aile geçimine katkı sunma amacı taşıyan özel bir proje olarak kabul ediyoruz. Belediye hizmetleri, insan hayatının her döneminde vatandaşların rahat bir yaşam sürmesini hedefler. Bizde, yaşlılarımızın ve hastalarımızın ihtiyaç duydukları her türlü bakımı, bu meslek kursları ile sağlamayı amaçlıyoruz. Mustafakemalpaşa'da 60'a yakın evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşımız yaşıyor. Onlara, günlük yaşamlarında yardımcı olacak eleman ihtiyacını bu kurslar aracılığı ile karşılayacağız. Kursiyerlerimiz, Ekim ayına kadar sürecek eğitimlerle tam donanımlı olarak hazır hale gelecek. Kura çekimi sonucu ismi çıkmayan vatandaşlarımız lütfen üzülmesin, meslek kazandırma kurslarımız hızla sürecek." dedi.

11 Temmuz'da başlayacak olan kurs için 153 başvurunun bulunduğu, 3 ay sürecek eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödeneceği, iş ve meslek hastalıklarına karşı ise sigorta işlemlerinin yapılacağı açıklandı.

Büyük bir heyecanın yaşandığı kura seçimi sonucu, Hasta-Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu'na katılacak 50 asil ve 25 yedek kursiyer belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber