Tanrıverdi: Eğitim cehaletin, bölücülüğün ve ayrımcılığın düşmanıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, eğitimin cehaletin, bölücülüğün ve ayrımcılığın düşmanı olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime yapılan yatırımın, Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu kaydetti. Milletvekili Tanrıverdi, Manisa Valiliği seminer salonunda, Kula ilçesinde hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli Anadolu turizm otelcilik meslek lisesi ve 288 kapasiteli öğrenci yurduna ilişkin protokol törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, ?Geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak, daha sağlıklı ve nitelikli gençler yetiştirmek istiyorsak, Türkiye'nin daha ileri bir ülke olmasını arzu ediyorsak, bu gençlerimizin bilimle buluşmasını sağlamamız lazım.? dedi. Bu amaçla hükümetin eğitime büyük önem verdiğini dile getiren Tanrıverdi, ?Eğitim bütçesi, Türkiye'de birinci sıradadır. Fiziki olarak şartlar iyileştirilmiştir. İç dizayn olarak da şartlar oldukça iyileştirilmiştir. Gençlerimizin ve ülkemizin geleceği adına 4+4+4 sistemine geçilmiştir. Çocuklarımızın, yetenekleri ve kabiliyetleri doğrultusunda yol almaları sağlanmaktadır. Bu açıdan hayırseverimiz de hükümetimizin bu eğitim düşüncesine destek vermek ve imkanını böyle hayırlı bir yolda kullanmak istedi. Okula kendisi veya eşininki yerine, 2 yaşındaki kızı Tuana Nur Bakırcı'nın ismini koyarak geleceğe hazırlık için çalışma sembolünü ortaya koymuştur. İnanıyorum ki Lütfi Bakırcı kardeşimiz, öbür kızı için de okul yapacaktır.? şeklinde konuştu.

Hüseyin Tanrıverdi, okulun temelinin bir ay içinde atılacağını, 2013 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Hayırseverin, okulun kaba inşaatıyla yurdun tamamını yapacağını dile getiren Tanrıverdi, okulun iç işlerinin İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını, arsasının ise Kula Belediyesi tarafından verildiğini bildirdi. Toplam 4,5 milyon liraya mal olacak eğitim mekanının, Kula ve Manisa'ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve hayırsever Lütfi Bakırcı, okulun protokolünü imzaladı. İmza törenine AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber