5 günlük HARTALI hava tahmini/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Sinop ile öğle saatlerinde Samsun çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'in kıyı kesiminde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop ile öğle saatlerinde Samsun çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda, kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ile akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kıyılarında batılı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Samsun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesiminde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber