Kurtuluş Savaşı Kahramanı Kara Fatma'nın kızı 97 yaşında

Kurtuluş savaşı kadın kahramanlarından Kara Fatma lakaplı Fatma Seher Hanım'ın kızı Dürdane Celeb, 97 yaşında Bolu'da hayatını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlerleyen yaşı nedeniyle annesinin mezarını uzun zamandır ziyaret edememenin üzüntüsünü yaşayan Celeb, gençlere de bir çağrıda bulunuyor: Ömrünüzün kıymetini bilin.

Annesi Kurtuluş Savaşı Kadın kahramanlarından olan, savaş yıllarında bir çok cephede savaşan ve eşini cephede şehit veren Kara Fatma Lakaplı Fatma Seher Hanım'ın kızı Dürdane Celeb, ilerleyen yaşına rağmen annesinin savaş bittikten sonra yaralı olarak köye dönüşünü ve annesinden dinlediği cephe hikayelerini unutmadı.

Bolu Sağlık Mahallesi'nde ikamet eden Dürdane Celeb, annesinin ailesinden kadınlarla beraber silah kuşanıp kurtuluş savaşına destek verdiğini anlatıyor. İstiklal Madalyası alan ve Üsteğmen rütbesine kadar yükseltilen Kara Fatma'yı Cihan Haber Ajansı'na anlatan Celeb, "Annem de dedem gibi savaşçıydı. Babam ile beraber harp ederdi. Bir gün babam anneme gelip 'askerler aç ekmek lazım' dedi. Annem komşulardan ekmek istedi fakat komşular onu geri çevirince askerler için bekledi ve kadınlar ekmeğin yanından uzaklaşınca altı tane somunu alıp askerlere götürdü." dedi.

"CEPHEYE ERZAK TAŞIMAKTAN AYAKLARI ŞİŞERDİ"

Annesinin askerleri doyurduğunu erzak taşımaktan ayaklarının şiştiğini ifade eden Dürdane Celeb, annesinin şehitler mezarlığında evliyalar ile birlikte defnedildiğini belirttti. Rahatsızlandığı için gelininin yanına Bolu'ya geldiğini, bu nedenle de annesinin kabrini uzun zamandır ziyaret edemediğini belirten Celeb, annesinin kabrini ziyaret etmeyi çok istediğini söyledi.

Elinden geldiği ölçüde namazlarını aksatmamaya gayret ettiğini belirten Dürdane Celeb, "Bazen yataktan kalkamıyorum. Saatim saatime uymuyor. Bazen iyi hissediyorum bazen kötü. Gelinim namazlığı yatağımın üzerine koyuyor o şekilde namaz kılıyorum. Kışın fena oluyorum. Eskisi gibi değil artık. Kafam bazen gidip bazen geliyor. Gençler ömürlerinin kıymetini bilsinler." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber