Vançelik: Erzurum, bölge ülkelerinin sağlık merkezi olacak

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, kampüs hastanesinin hizmete girmesiyle Azerbaycan, İran, Nahçıvan ve Gürcistan gibi bölge ülkelerine sağlık hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinde 2015 yılından itibaren Kafkas ve Ortadoğu ülkelerine de hitap edeceklerini söyledi. Doç. Dr. Vançelik, 550 bin metrekalik alan üzerine yapımına başlanan kampüs hastanesinde 150 yataklı kadın doğum hastanesi, 150 yataklı çocuk hastanesi, 150'şer yataklı psikiyatri, onkoloji, göğüs ve kalp damar hastanesi, en az 100 yataklı yoğun bakım olmak üzere toplam 850 yatak kapasiteli hastaneler olacağını ifade etti. Hastanenin hizmete girmesi halinde Türkiye'nin ve dünyanın sayılı yataklı tedavi kurumlarından birisi haline geleceğine işaret eden Doç. Dr. Vançelik, şunları dile getirdi: "Erzurum'da Türkiye'nin ve dünyanın sayılı hastanelerinden birisinin inşaatı devam ediyor. 3 yıl sonra bölge ülkelerinden hastalar tedavi amaçlı olarak Erzurum'a gelecek. Erzurum Türkiye'nin ve bölge ülkelerinin en önemli sağlık merkezlerinden birisi haline gelecek. Hastanemizde Erzurum ve bölge illerinde yaklaşık 3 milyon kişiye sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra bölge ülkelerinden böbrek, kalp hastaları ile organ nakillerinde bölge ülkelerine de hizmet sunabilecek." diye konuştu.

Kampüs hastanesinin projesinin 9 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olarak hazırlandığını ve bunun da çok önemli bir detay olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni yapılacak kampüs hastanelerinin her katında deprem izolatörü olacak. 9 şiddetindeki bir depremde bile can kaybı olmadan sağlık tedavi hizmetleri yürütülecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber