Mahkumlara açık cezaevi yolu göründü

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 18 mahkum Bingöl ve Siirt'teki açık cezaevlerine gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile cezaevlerindeki düzenlemeler hız kazandı. 3. Yargı Paketi'yle ilgili görüşmelerin sona ermesi ve yargı paketinin kabulü ile cezaevlerinde gerekli düzenlemeler yapılmaya başladı. Yargı paketinin kabul edilmesinin ardından Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 18 mahkum Bingöl ve Siirt'teki açık cezaevlerine gönderildi.

Paketin kabulü ile birlikte cezaevlerindeki yaklaşık 3 bin kişinin denetimli serbestlikten yararlanıp tahliye olacağı, kişinin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için cezasının bitimine 1 yıldan az bir süre kalması gerektiği belirtilirken daha önceki bu uygulamada ise 6 ay cezaevinde yatmış olma şartı isteniyordu.

TMMB'de görüşülerek kabul edilen 3. Yargı Paketi'nin açıklanmasıyla birlikte, 1 yıldan daha az süresi kalan açık ceza infaz kurumundaki mahkumlar için de bu şart ortadan kaldırıldı. Madde'nin yürürlüğe girmesi ile Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 18 mahkum Bingöl ve Siirt'teki açık cezaevlerine gönderildiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber