Öncü araçla yola çıkan uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 1'i bayan 3 kişi, 15 bin adet extacy hap ve 696 paket bonzai maddesiyle yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlılar, İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucu maddelerle yakalanmamak için biri öncü iki otomobille yola çıktı. Polise yakalanmamak için büyük hassasiyet gösteren zanlılar, İstanbul yolu yerine Ankara yolunu kullandı; ama polisten kurulamadılar.

İstanbul'dan bazı kişilerin yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'dan yola çıkan iki otomobili takibe aldı. Bursa'daki ?torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerine satmak için extacy ve bonzai maddesi getiren zanlılar, polise yakalanmamak için ilginç bir yönteme başvurdu.

Zanlıların İstanbul yolundan geleceğini öğrenen polis, zanlıların yakalanmama taktiğini göz önünde bulundurarak Bursa-Ankara yolu üzerinde de güvenlik tedbiri aldı. Savaş D. (34) ile S.Ö. (16) isimli bayan öndeki otomobilde, uyuşturucu maddelerin bulunduğu arkadaki otomobilde ise Adnan K.'nın (38) seyrettiğini belirleyen polis, araçları durdurmak istedi. Zanlılarla polis arasında kovalamaca yaşandı. Son olarak araçları durduran zanlılar kaçmak istedi. Adnan K. İle S.Ö. yakalanırken Savaş D. Yol kenarındaki tarla ve bahçelere doğru kaçtı. Uzun süren kovalamacanın ardından Savaş D. de yakalandı.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRMİŞLER

İstanbul'da taksicilik yaptığı öğrenilen Adnan K.'nin kullandığı otomobilde yapılan aramalarda 15 bin adet extacy hap ile 696 paket bonzai maddesi ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin piyasa değerinin 300 bin lira olduğu öğrenildi. Zanlıların polise yakalanmamak için İstanbul-Bursa yolundan Yenişehir'e, ardından da İnegöl'e geçerek Ankara yolu güzergahı kullandıkları belirlendi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan Adnan K. Ve Savaş D. ?uyuşturucu ticareti yapmak, satmak amacıyla uyuşturucu bulundurmak' suçundan adliyeye sevk edilirken yaşı küçük S.,Ö. İsimli bayan da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

BAKANLAR KURULU YASAKLAMIŞ

Öte yandan bonzai maddesinin geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla ?uyuşturucu madde' kapsamına alındı. Yükte hafif pahada ağır olan bonzai bitkisine sentetik uyuşturucu karıştırılarak elde edilen uyuşturucunun esrardan 10 kat daha etkili, kullanan kişilerde zaman içerisinde beyin tahribatı yaptığı belirlendi. Bunun üzerine 2011 Şubat ayında Resim Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, ?JWH-018' olarak adlandırılan Bonzai uyuşturucu kapsamına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber