Rehber Öğretmen Alımında Ne Değişti?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı bir genelge ile kurumlar arası naklen öğretmen alacağını duyurmuştur. Başvurular 11-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılmaktadır. Ancak, Bakanlık başvuruların ilk üç gününde eğitim bilimleri fakültesi mezunlarının da rehber öğretmenliğe atanmasına imkan sağlarken, daha sonra bu imkanı ortadan kaldırmış ve hiçbir açıklama yapmamıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2005 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen alımları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.07.2004 tarih ve 119 sayılı kurul kararına göre yapılmaktadır.Kurul hangi fakülte mezunlarının hangi öğretmenliğe başvuru yapacağına karar vermekte, bu karara göre de Milli Eğitim Bakanlığı kılavuz yayınlayarak öğretmen alımları yapmaktadır. Talim ve Terbiye Kurulu "Rehber Öğretmen" ihtiyacının kendi alan mezunları ile doldurulmayacağı için bu alan öğretmenliğine Eğitim Bilimleri Bölümü mezunlarının da başvuru yapacağına karar vermiş ve bunu kararına koymuştur. Bu karara istinaden de Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Bu fakülte mezunlarını 2005 atama döneminde rehber öğretmenliğe atamıştır.

2005 yılı kurumlararası atama dönemi başladığında başvuru kılavuzu olmadığı için kimin neye başvuracağı elektronik başvuruda görünmektedir.Elektronik başvurunun başladığı 11 Temmuz 2005 Pazartesi günü Rehber öğretmenliğe başvuru yapacak bölümler arasında Eğitim Bilimleri Bölümü de yer almakta idi. Bu Fakülte mezunları evraklarını hazırlayarak elektronik başvurularını yapmışlar ve Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim etmişlerdir. Bu başvurular 11-12-ve13 Temmuz günleri sürmüştür. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu fakülteyi 14 Temmuz 2005 Perşembe günü elektronik başvurudan çıkarmıştır.Bu tarihten sonra Eğitim Bilimleri Bölümü mezunları başvuru yapamamaktadır.

Ancak Yine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün kendi web sitesinde alanlara kaynak programlar bölümünde Rehber Öğretmenliğine Eğitim Bilimleri Bölümünü koymuş ve Rehber öğretmenliğe bunlarında atanacağını yazmıştır.Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı kararında Rehber öğretmenliğe kaynak olarak

1-Rehberlik ve Psikolojik Danışma

2-Psikoloji

gösterilmektedir.Ancak kurul ek maddelerinde bu alan öğretmenliğine Eğitim Bilimleri bölümünün de gerektiğinde başvurabileceğini yazmaktadır. Hal böyle iken Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünü 11-12-13 Temmuz günleri hangi kararına göre Eğitim Bilimleri bölümünün başvurularını almıştır? Bu tarihten sonra ne olmuştur da Eğitim Bilimleri bölümü elektronik ortamdan çıkarılmıştır.Öğretmen atması yapan bir bakanlık nasıl olurda bir atama döneminde kimi alacağına karar verdiği halde ve 3 gün alım yaptığı halde daha sonra başvurular devam ederken bu alımları iptal eder? Böyle bir uygulama hiçbir alım döneminde görülmemiştir. Bu konu ile ilgilide hiçbir açıklama yapılmamış ve yapılmamaktadır. Acaba MEB birilerinin başvurusunu alıp torpile zemin mi hazırlamaktadır?

Rehber Öğretmen açığının çok olduğu bir dönemde atamanın birinde Eğitim Bilimlerini alıp birinde almamak, kurumlar arasında almamak, açıktan atamada almak, İlk başvuruda almak keyfi uygulama değil de nedir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber