İş kazalarına siyah şemsiyeli protesto

Beyoğlu'nda, iş kazalarında yakınlarını kaybeden ve yaralananlardan oluşan bir grup, son dönemde yaşanan iş kazaları ve ölümlerinden dolayı protesto eylemi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Programcısı Balçiçek İlter'in de destek verdiği eylemde katılımcılar, ?vicdan ve adalet istiyoruz' yazılı siyah şemsiyeler açtı.

Son dönemde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan iş kazalarını protesto için bir araya gelen grup, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Aralarında, Van'da yaşanan depremde Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in kardeşi Tuncel Emir'in de bulunduğu gruba, Gazeteci ve haber programcısı Balçiçek İlter de destek verdi. 'Kaza Değil Cinayet, Vicdanınız Yok mu?', 'İş kazası değil bu bir cinayet' yazılı pankart açan grup, iş kazalarının yaşandığı İstanbul'un ilçelerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı. Eylemde, son dönemde iş kazalarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları sergilendi. Oturma eylemi yapan grup adına basın açıklamasını Tuncel Emir okudu.

Konuşmasına Samsun-Canikli'de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başlayan Tuncel Emir, eylemlerinin 8. haftasına gelmesine rağmen kendilerine destek vermeyen sendikaları eleştirdi. Emir, ?Vicdan ve adalet nöbetimizin farkında oylana güya sendika, güya meslek odası, güya emekçi dostu siyasal, sosyal organizasyonlara, milletvekillerine sesleniyoruz. Hadi bir noktada vatandaşı anlıyoruz? Ya siz? Nedir sizin derdiniz? Hangi halinizden anlaşılır işçi, emekçi dostu olduğunuz. İşçinin yaşam hakkına kayıtsız kalanların ücret artışı mücadelesinin inandırıcılığı olur mu? Niye varsınız? Mikrofonun ve sahnenin sizin olduğu anlar mıdır sizin için tek kıymetli olan?? dedi.

Emir, ardından son dönemde Türkiye'nin farklı illerinde yaşanan iş kazaları ve ölü-yaralı sayısını açıkladı.

Basın açıklamasının ardından Gazeteci ve haber programcısı Balçiçek İlter, iş kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlarla konuştu. İlter, Esenyurt'da 11 kişinin hayatını kaybettiği çadır yangınında ölen Seyfettin Topal'ın ağabeyi İdris Topal'a yaşadıklarını sordu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber