Demirci'de 10 bin kişi hayır yemeğinde buluştu

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Bardakçı köyünde düzenlenen hayır yemeğine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık yarım asırdır devam eden ve gelenek haline gelen Bardakçı hayır yemeğine, bu yıl da Manisa merkez ve ilçeler ile Demirci ve köylerinden 10 bine yakın vatandaş katıldı. Etkinlikte Halıkent mehter takımınında gösterileri vatandaşlar tarafından bol bol alkış aldı. Hayır yemeğine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Köbrübaşı Kaymakamı ve Demirci Kaymakam Vekili Recep Höl, Demirci İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Borlu Belediye Başkanı Mehmet Tüzün, Mahmutlar Belediye Başkanı Cahit Çıracı, İl Genel Meclisi Üyeleri Hakkı Argun, Selami Kemer ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bardakçı köyü muhtarı Muammer Bardakçı, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz köyümüz Hıdrellez şenlikleri her yıl artarak coşku için kutlamaya devam ediyoruz. 1912 yılında Bulgaristan'dan göçtük ve buraya geldik. Bu vesile ile köyümüzün 100. yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Daha önceden Türkmen tepesinde yağmur duası olarak başlayan geleneğimiz, 1992 yılında camimizin ibadete açılmasından bu yana hayır cemiyeti olarak çevre ilçeler, belde ve köylerin katılımlarıyla bugünkü duruma gelmiştir" dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, "Demirci hayır yemeklerinin sonuncusunda birlikteyiz. Burada bu atmosferde olmaktan çok mutluyum. Demircinin köylerinde düzenlenen bu hayır yemeklerinde, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin önemi bu gibi yerlerde ortaya çıkıyor. TBMM Ekim ayına kadar çalışmalarına ara verdi. Demirci bizim için önemli bir yer. Eskiden Demirci bir sürgün yeri gibi görülüyordu, artık bundan sonra hizmetin önde gelen bir yer. Yaklaşık bir ay önce 75 yataklı Demirci Devlet Hastanesinin temelini attık. Demirci Selendi yolunu programa alındı ihale aşamasındayız. Demirci - Sındırgı arasındaki yolun sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Demirci - Sındırgı yolunu da yapacağız. Demirci'de büyük bir sorun olan, yeni bir Hükümet Konağının yapılması olduğunu biliyoruz. Bakanlıkla gerekli yazışmalar yapıldı. Yer tahsisi yapıldı. Hükümetimiz ve meclisimiz çalışmalarına son sürat devam ediyor. Son hafta da bir yasa çıkardık, şehit yakınlarına kamuda istihdam imkanı getirdik. Şehit yakınları ve gazilere gayrimenkul de vergi dışı bırakıldı. Ekonomimiz iyi yolda ilerliyor. IMF'YE 23,5 Milyar dolar borçla devir aldık, 2,5 milyar dolar borcumu kaldı. Merkez bankasında 27 milyar dolarlık mevduat verdi, şu anda 85 milyar doları geçti. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, Manisa'yı 2014 te Manisa'yı büyük şehir yapacağız" diye konuştu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de, "Bugün burada büyük bir bayramı kutluyoruz. Devletimiz ile halkımız bir arada, öncelikle bu hayrı gerçekleştiren tüm bardakçı köyü halkını yürekten tebrik ediyorum. İnsanları bir araya getiren kardeşlik ve birlik beraberliği çoğaltan bu tür etkinliklerdir. Bardakçı köyü halkı buraya gelişinin 100. yılını kutluyor, sizler bizlerin birer ayrılmaz parçası olarak kazandırdığınız dost zenginliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bardakçı köyünün talepleri dinliyor ve bunlar ile ilgili gerekenler yapılacaktır. Bu hayrı düzenleyen siz değer bardakçı köyü halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yemek ikramı yapıldı. Vali Daşöz ve Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Demirci yöresinin meşhur keşkeğini tattıktan sonra ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber