Sınır Kkpısında uzun araç kuyrukları oluştu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası araçlar Habur Sınır Kapısı üzerinden yurt dışına çıkış yapmak istemesi, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Habur Sınır Kapısı üzerinden yurt dışına çıkış yapmaya hazırlanan şoförlerden Murat Yılmaz, uzun zamandır kuyruklarda beklediğini ve bu yüzden çok sıkıntı çektiklerini söyledi. Yılmaz, "Kuyruklarda beklediğimiz zaman her an hırsızlık tehlikesi yaşıyoruz. Bunun yanında aşırı derecede sıcaklık var. Bundan dolayı büyük zorluklar çekiyoruz. Yetkililerin bu konuya önem vermelerini bekliyoruz" dedi.

Şoförlerin her zaman haksızlıklara uğradığını dile getiren kamyon sürücülerinden Selim Değer ise hiç kimsenin sorunları ile ilgilenmediğini ileri sürdü. Değer, "Yıllardır sınır kapısı üzerinden Irak'a gidip geliyorum. Her zaman böyle kuyruklarda bekliyoruz. Biz yetkililerden acilen bu konuda çözümler üretmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'de yaşanan iç karşılık nedeni ile Habur Sınır Kapısı üzerinden yurt dışına çıkış yapmak için geldiğini söyleyen Hüseyin Yıldız ise, buranın ihtiyaçlara yanıt vermediğni söyledi. Yıldız, "Yeni sınır kapıları açıldığı zaman hem şoförler sevinir, hem de ülke ekonomisine büyük katkı olur" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber