Mecliste 'cadde temizliği' tartışması

Adana Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı ilk oturumunda temizlik tartışması yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclisinde söz alan CHP'li Mehmet Esendemir, yıllar önce yapılan Çatalan Barajı'nın projesinde Devlet Su İşleri ile bir protokol yapıldığını bu protokol gereği ASKİ'nin, her yıl 2 buçuk milyon TL baraj katılım bedeli ödediğini kaydederek, "Türkiye'nin birçok şehrinde barajlar il sınırının içinde bulunmasına rağmen hiçbir yerde baraj katılım bedeli ödenmiyor. Belediyemizin bu kadar borç batağında olmasına rağmen DSİ'ye hala baraj katılım bedeli ödemekte. Hatta yanılmıyorsam 2 milyon da borcu var. Sayın başkanımıza mesajım; bu anlaşmanın metninin kamuoyuna açıklanması, eğer bozulabiliyorsa bu bedelin bir daha ödenmemesi. Bedelin kamuoyuna aktarılması" dedi.

Park Bahçeler'de iptal edilen ihaleler nedeniyle yaklaşık 600 işçinin işsiz kaldığını belirten Esendemir, "Park Bahçelerde hiçbir hizmet üretilemiyor. Park Bahçeler ve temizlik ne durumda? Bununla ilgili idarenin meclise ve kamuoyuna açıklama yapmasını istiyorum" diye konuştu.

Esendemir'den sonra söz alan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise cadde temizliği konusunda vatandaşların şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Belediyelerin görev bölümü var. Büyükşehir belediyesi ana caddeleri temizlemek zorunda. Ama biz ana caddeleri öncelikli gördüğümüz için ekiplerimize sokaklardan önce buraları temizletiyoruz. 3 senedir Büyükşehir Belediyesi temizlik ihalesi yapmadı. Tüm ana caddelerin temizliği size ait. Adana Türkiye'nin en kötü şehri" şeklinde konuştu.

Arıkan'ın eleştirilerine tepki gösteren Fethi Coşkuntuncel ise şunları kaydetti:

"Adana'yı idare eden, Adana'da temizlik yapan Büyükşehir Belediyesi'dir. Burada görev yapan ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulunmaya hakkı yok. İdare eden biziz. Şikayet eden biziz. Buradaki meclis üyelerinin görevi sokağı temizletmektir. Kimsenin bir belediye başkanını şikayet etmeye hakkı yok. Eğer ediyorsa o oturduğu makam ağlama duvarı değildir. İktidar duvarıdır, görev yapma duvarıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber