Bulgar öğrencilere kültürel eğitim

BURSA - 10.07.2012 12:07 AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bulgaristan'dan gelen 140 öğrenci için Bursa'da kültür tanıtım ve eğitim amaçlı program düzenledi. Aynı zamanda Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı da olan Bursa Milletvekili Öztürk; Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ), Sofya Baş Müftülüğü ve Mestanlar Derneği işbirliğiyle 140 öğrenciyi Bulgaristan'dan Bursa'ya getirtti. Öğrencilerin 25 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında süren 3 haftalık eğitim ve tanıtım programı masrafları ise Birlik Vakfı tarafından karşılanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulgaristan'ın farklı şehir ve köylerinden gelen öğrenciler bu program vesilesiyle birbirleriyle tanışıp kaynaşırken, kültürel değerlerini yerinde yaşamanın mutluluğunu tadıyor. Yaşları 13-17 olan bu öğrenciler, öğle saatlerine kadar eğitim alırken, öğleden sonra gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerle de eğlenceli anlar yaşıyor. Aynı zamanda Bursa'nın tarihi ve kültürel miraslarını görmek üzere mimari yapıları ve müzeleri ziyaret eden öğrenciler, her akşam ayrı mekânlarda yemek yiyerek Türk mutfağından farklı lezzetleri de tatma olanağı buluyor

Bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Öztürk, ?Bulgaristan'dan gelen gençlerimiz burada ait oldukları kültürün beşiğinde eğitim aldılar ve ziyaretler gerçekleştirdiler. Bu program sayesinde Bulgaristan'daki soydaşlarımızla ortak değer yargılarımızı ve kültürel mirasımızı yeniden canlandırdık. Gençlerimize bu yönde eğitim vermek ve kültürümüzü aşılamak bizi onurlandırdı.? dedi.

Eğitim ve tanıtım programı kapsamında umduklarından fazlasını bulduklarını dile getiren Bulgaristanlı öğrenciler ise dili, dini, yaşam tarzı kendilerinden farklı olan bir yerde yaşamanın çok zor olduğunu belirtti. Misafir öğrenciler, burada özlem duydukları kültürel değerlerle buluştuklarını ve her günü eğitim ve gezilerle dolu dolu geçirdiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber