Unakıtan: Devlet işletmeciliği bırakacak

Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan özelleştirme yolu ile devletin ekonomide işletmecilik alanından çekilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bu kapsamda sadece zarar eden veya devletin üstünde yük olan kuruluşların değil, kâr eden kuruluşların da özelleştirilerek atıl tasarrufların ekonomiye kazandırılacağını belirten Unakıtan, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın Tüpraş ve Petkim'in özelleştirilmesine yönelik soru önergesini cevaplandırdı.

Onlar yük değil
Unakıtan, PETKİM ve TÜPRAŞ'ın devletin sırtında bir yük teşkil etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ?Bu çerçevede özelleştirmenin amacı sadece zarar eden kuruluşların özelleştirilmesi, devletin sırtında yük olan kuruluşların satılması değil, aynı zamanda kâr eden kuruluşların da yatırım, istihdam, yönetim ve kârlılık konularında yeniden yapılandırılmak üzere özelleştirilerek devletin ekonomide işletmecilik alanından çekilmesidir? dedi.

Alan yatırım yapar
Tüpraş'ın özelleştirilmesi ile özel müteşebbislerin teknoloji, kapasite artırma ve çevre konularında yatırım yapmak zorunda kalacağına dikkat çeken Unakıtan, ?Yeni yatırımlar ürün kalitesini, kalite de verimliliği artıracak. Devlet rafineri faaliyetinden çekilecek, üreticilerin haksız uygulamalarına karşı tüketiciyi koruyacak bir ortam oluşturacak. Üründe yüksek standart sağlayacak? dedi. Tüpraş'ın kârlılığının artması ile ödeyeceği verginin artacağına dikkat çeken Unakıtan, ?Tüpraş'ın özelleştirilmesi ile TSK'nın yakıt ihtiyacının giderilmesinde herhangi bir aksama yaşanmaması için şirket ana sözleşmesinde altın hisse oluşturduk? diye konuştu

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber