Büyükşehirlerin asayişini 1. sınıf emniyet müdürleri sağlayacak

Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metropol illerde nüfus artışıyla birlikte suç oranlarında yaşanan artış, İçişleri Bakanlığı'nı yeni arayışlara yöneltti.

Terör eylemleri için de hedef seçilen büyükşehirlerdeki suç oranlarını düşürmeyi amaçlayan bakanlık, kızakta bekleyen mesleki tecrübe ve birikime sahip birinci sınıf emniyet müdürlerini sahaya indiriyor. İçişleri Bakanlığı, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi illerde asayiş, terörle mücadele, organize, mali ve narkotik suçlarla mücadele şubelerinin başına il müdürü rütbesindeki polis şeflerini getirecek.

İçişleri Bakanlığı, güvenlik hizmetini daha üst seviyede sağlama kararı aldı. Bu amaçla Polis Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapılması planlanıyor. Düzenlemeyle birinci sınıf emniyet müdürlerinin görev yapabilecekleri metropol illere il emniyet müdür yardımcılığı ekleniyor. Böylelikle Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde mesleğinin zirvesine gelmiş, ancak kızak görevde bekleyen polis şeflerinin sahaya indirilmesi hedefleniyor. İl emniyet müdürü rütbesindeki bu polis şefleri, kendi istekleri doğrultusunda metropol illere emniyet müdür yardımcısı rütbesi ile atanabilecek. Polis şefleri illerde asayiş, terörle mücadele, narkotik, organize suçlar ve mali suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin başına getirilecek. Polis şefleri il emniyet müdürlerinin baş yardımcısı konumunda görev yapacak. Nüfus yoğunluğu birçok ilin üzerinde olan ilçe emniyet müdürlüklerinde de güvenliğin daha üst rütbelerde sağlanması planlanıyor. İstanbul'daki Bakırköy, Antalya'daki Alanya ve Ankara'daki Çankaya ilçe emniyet müdürlükleri halen dördüncü ve üçüncü sınıf emniyet müdürlerince yönetiliyor. Bakanlığın planına göre özel statülü ilçeler olarak adlandırılan bu ilçelerin başına da ikinci sınıf emniyet müdürleri getirilecek. Halen görev yapan özel statülü ilçelerdeki emniyet müdürleri ise bu ilçelerde ilçe emniyet müdür yardımcısı olarak görev alabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber