Şanlıurfa, porselende Çin'i geçti

FETHİ ALTUN | ŞANLIURFA - 10.07.2012 16:02 Türkiye'nin en kapsamlı ilk porselen fabrikası Şanlıurfa'da kuruldu. Şanlıurfa porselen piyasasında Çin ile kafa tutmaya aday. Dünyanın 11'inci porselen fabrikası olduğu belirtilen, 300 kişiyi istihdam etmeyi planlayan fabrika seri üretime geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teşvik paketinin açıklanması ile Şanlıurfa'da başlayan hareketlilik zirveye ulaştı. Birçok firma Batıdaki iş yerini kapatarak yatırımını Şanlıurfa'ya taşırken, birçok büyük firma ise ülkede benzeri bulunmayan yatırımlara imza atıyor. Son ses getiren yatırım ise Meks Group bünyesinde kurulan porselen fabrikası oldu. Kısa süre önce faaliyete giren 2'nci Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde kurulan porselen fabrikası ümit veriyor. 180 kişilik istihdam ile üretime başlayan fabrika, kısa sürede personel sayısını 300'e çıkararak tam kapasite çalışacak. Fabrika, modern donanım ve uzman ekiple Çin'le rekabet etmeye hazırlanıyor. Piyasaya hâkim bir ekiple yola çıkan Meks Group, Çin ürünlerinin piyasada oluşturduğu olumsuz etkileri yok etmenin hesaplarını yapıyor. İstihdamı artırmak üzere çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden şirket yetkilisi Hacı Mehmet Kurt, en kısa zamanda tam kapasite ile çalışacaklarının müjdesini verdi.

"ÇİN'İ SOLLADIK, İNŞALLAH DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ"

Kurt, ?Çin ile rekabet edebilmek adına bu fabrikayı kurduk, şu an için piyasaya biz hâkimiz, yani Çin'i solladık, inşallah daha iyi işler yapacağız.? diyerek fabrikanın gelecek planları hakkında bilgi paylaştı.

Fabrikada incelemede bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin de kurulan fabrikanın büyük moral kaynağı olduğunu söyledi. İşe ihtiyacı olanları davet eden Ertekin, şöyle devam etti:

?Gerçekten çok güzel bir tesis kurulmuş, Hacı Mehmet Kurt kardeşimizi, Şanlıurfa'ya kazandırdığı bu tesisten dolayı tebrik ediyoruz. Hacı Mehmet Bey, bu tesisin Çin ile rekabet edebilecek bir tesis olduğunu belirterek bizi ayrıca sevindirdi. Gerçekten kaliteli işler yapıyorlar. İstihdam kapasitesi her geçen gün artıyor, işsizlik var diyenler buyursun gelsin Meks Group bünyesinde çalışsın, Hacı Mehmet Bey, gerçekten işe ihtiyacı olanları işe alacaktır. Biz de elimizden geldiği kadar ona her türlü yardıma hazırız. İnşallah memleketimize ve ülkemize hayırlı olur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber