Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı: Laiklik elden gidiyor, tüm savcılar göreve

Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu, Türkiye'nin, tarihinin en kritik günlerini yaşadığını belirterek savcıları laik cumhuriyeti korumak için göreve çağırdı.

TOPLUMSAL Saydamlık Hareketi Derneği'nin 2004 yılı ?Dürüstlük ve Yolsuzlukla Mücadele Ödülleri' dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasında düzenlenen törenle verildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'a, ?Dürüstlük Ödülü' verilen törende, yargının zirvesinden hükümete sert eleştiriler ve ?Laik-demokratik cumhuriyet tehlikede' uyarısı geldi.

Başsavcı Ok'a plaket veren Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu, savcılara uyanık olma ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) önce Atatürk'ün emaneti Cumhuriyeti koruma tavsiyesi yaptı. ?Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en kritik günlerini yaşıyor' diyen Başoğlu, şunları söyledi:

?Türkiye Cumhuriyeti savcılarına çok büyük görevler düşmektedir. Hiçbir ülkenin savcılarının isminin önünde Cumhuriyet sözcüğü yoktur. Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet ile savcıları birleştirmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarına uyanık, dimdik ayakta durarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden önce Atatürk'ün büyük emanetini her türlü fedakarlığa hazır olarak, görevlerini yerine getirmelerini tavsiye ediyorum.'

Başoğlu törenden sonra verilen kokteyl sırasında gazetecilerin, ?Cumhuriyet savcıları görevlerini yapmıyorlar mı?' sorusu üzerine, ?Hayır görevlerini yapıyorlar. Cesaretleri eksik, ben cesaretlendirmek için söyledim' diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber