Okul müdürüne 'rüşvet'ten suçüstü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kağıthane'de bir ilköğretim okuluna operasyon düzenleyen İstanbul Emniyeti ekipleri, servis şoföründen tehditle 20 bin lira rüşvet alan okul müdürünü suçüstü yakaladı.

Mahkemeye sevk edilen şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Okulların kapanmasıyla birlikte okul aile birlikleri yeni eğitim öğretim döneminin taşımacılık ihalelerini bitirmek için kolları sıvadı. Birçok okulda gelecek sene öğrencileri kimin taşıyacağı belirlendi. İstanbul Kağıthane'deki Cevdet Şamikoğlu İlköğretim Okulu da 8 yıldır okulun taşımacılığını yapan Yücel Turizm'in sahibi Yücel Yılmaz ile 22 Haziran'da sözleşme yeniledi. Fakat, gelecek dönem için gerekli tüm resmi işlemlerini tamamlayan Yılmaz, beklemediği bir durumla karşılaştı. İddiaya göre, iki yıl önce okul müdürü olarak göreve başlayan B.B., 20 bin lira rüşvet istedi. Aksi takdirde taşımacılık sözleşmesini iptal ettirmekle tehdit etti. Bunun üzerine Yücel Yılmaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Emniyet soruşturma başlattı. Firma sahibi Yılmaz, olayı şöyle anlatıyor: "Emniyette polislerin huzurunda okul müdürünü arayarak istediği 20 bin liranın 15 binini hazır ettiğimi söyledim. Polislerle birlikte okula gittik. Parayı müdüre teslim ettim. Parayı aldı, çantasına koydu. Okuldan ayrıldım. 10 dakika sonra da elindeki çantayla arabasına binmek üzere olan okul müdürü gözaltına alındı."

Okul Müdürü B.B. ise kendisine komplo kurulduğunu savunuyor. B., "Biraz paraya ihtiyacım vardı. Okulun servis işini yapan Yücel Yılmaz'dan 20 bin lira borç para istedim. O da parayı bana getirdi." diyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber