Çaldıkları ziynet eşyalarını anlaştıkları kuyumcularda paraya çevirmişler

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün organize hırsızlık örgütüne yönelik 7 ilde eş zamanlı olarak yaptığı şafak baskınında gözaltına alınan 103 şüpheliden 20'si adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa ve Eskişehir'de bazı kuyumcularla anlaştıkları, böylelikle çaldıkları ziynet eşyalarını bu kuyumcularda piyasaya oranla düşük fiyata bozdurdukları ortaya çıktı. Örgüt yöneticilerinin dikkat çekmemek için kucağında küçük çocuk ile hamile olan bayanları kullandıkları tespit edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, 8 ay önce bir organize suç örgütüne yönelik olarak planlı çalışma başlattı. Örgütün faaliyetlerini tek tek kayda alan Asayiş Şube Müdürlüğü, planlı çalışmalarını dün sabah 7 ilde eş zamanlı operasyona çevirdi. Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Özefe'nin koordinesinde harekete geçen 600 polis Eskişehir, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Afyon ve Yalova illerinde daha önce belirlenmiş adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. 'Haymatlos' adı verilen operasyon kapsamında polisler kapılarını balyoz ile kırdığı evleri didik didik aradı.

Sabah saat 05.00'de başlayan operasyon kapsamında, Eskişehir'de 71 Evler Mahallesi'nde ve Sultandere Mahallesi Çayırlık mevkiinde çadır içinde yaşayan şüphelilere operasyon düzenlendi. Kaldıkları çadırlardan dışarı çıkarılan şüphelilerin üstleri, araçları ve çadırları polis ekiplerince arandı. Başarıyla sonuçlanan operasyonlarda 103 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan aralarında bayan ve çocukların yer aldığı şüphelilerden 20 si Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Adliye sevk edilen bayanlardan bazılarının kucaklarında küçük çocuklarının olması, bazılarının da hamile olmasi dikkat çekti. Polisin Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Operasyonlar kapsamında, çalıntı olduğu ileri sürülen 150 bin lira değerinde ziynet eşyası, para, 5 adet silah ile çeşitli çalıntı eşyalara polis tarafından el kondu.

Bu arada örgütle ilgili ilginç bilgiler de ortaya çıktı. Suç örgütü şüphelilerinin dikkat çekmemek için Türkiye'nin değişik yerlerinde çocuklu ve hamile bayanları kullanarak hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin değişik yerlerden çaldıkları ziynet eşyalarını ise nakit paraya çevirmek için Bursa ve Eskişehir'de bazı kuyumcularla anlaştıkları tespit edildi. Şüphelilerin çaldıkları ziynet eşyalarını söz konusu iki ilde anlaştıkları kuyumculara piyasanın altında bir fiyata bozdurarak paraya çevirdikleri ortaya çıktı.

Polis, şüphelilerin çaldıkları altınları paraya çeviren kuyumcuları da operasyon kapsamında gözaltına aldı.

Operasyonu yürüten İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Özefe, 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonların başarıyla sonuçlandığını söyledi. Söz konusu bir suç örgütüne yönelik operasyonların 8 aylık planlı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Özefe, ?Vatandaşlarımız bize güvenmeye devam etsinler, çalışmalarımız devam etmekte." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber