Sıcaklık 40 dereceye ulaşan İzmir'de süs havuzları çocuklarla doldu

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı İzmir'de bunalan vatandaşlar, serinleyebilmek için kendilerini gölgelik alanlara attı. Çocuklar ise tehlikeli olan süs havuzlarına girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısı ile Ege ve Akdeniz sahilleri, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. İzmir'de sıcak havada bunalanlar, kendilerini serinleyebilecekleri çeşitli yerlere attı. Konak ilçesinde park ve yeşil alanlar doldu. Sıcaktan etkilenenler, Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi'nin altındaki çeşmelerden su içip yüzünü yıkadı. Sıcaktan bunaldıkları için deniz kenarına geldiklerini belirten Filiz Karakaş, "Bugün hava çok sıcak, hiçbir yerde duramadık. O yüzden deniz kenarına geldik ve bir ağaç gölgesinde serinliyoruz." dedi. Mehmet Yılmaz da, "Kendimizi gölge alana attık." diye konuştu. Çocuklar ise süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı. Konak Meydanı'ndaki süs havuzunda ise kuşların serinlediği görüldü.

İzmir Valiliği, hava sıcaklığının 5 ile 7 derece daha artıp 38 ile 42 arasına ulaşağını belirterek uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de yarından (12 Temmuz) itibaren etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak sıcaklığın 5 ile 7 derece artacağı belirtilerek vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olması, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Bu arada Tunus'tan gelecek sıcak hava dalgası, cuma gününden sonra yurdu etkisi altına alacak, sıcaklık ortalama 5 derece yükselecek. Hafta sonu İstanbul 35, İzmir 40, Ankara 38 dereceye kadar çıkacak. Marmara'da ise perşembeden itibaren esecek sert rüzgar, havayı biraz olsun serinletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber