Marşandiz Köprüsü'nde yenileme çalışmaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz Köprüsü'nü yenileme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiziki ömrünü tamamlayan köprünün yıkımına 15 Haziran'da başlanmıştı. Yıkımı tamamen gerçekleştirilen köprüde hafriyat ve enkaz kaldırma işlemleri biterken, aynı anda yenileme çalışmalarına da başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, köprünün yıkılması çalışmalarıyla birlikte yenilenme işlemlerinin de sürdürüldüğünü belirterek, "Yıkımı gerçekleştirilen Marşandiz Köprüsü'nde hafriyat çalışması ve enkaz kaldırma işlemleri biterken bir yandan da yeni köprünün fore kazık ve kiriş çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Altyapı deplase çalışmalarının da çok hızlı sürdürüldüğünü anlatan Üçpınar, kolonlar ve başlık kirişlerinin çalışmalarının yapılmasına başlandığını söyledi. Vedat Üçpınar, Anadolu Bulvarı'nın 2x4 şerit olarak yeniden düzenlenmesi kapsamında mevcut köprüyü yenileme kararı aldıklarını söyledi.

Yeni köprünün 7 açıklıklı, tren yoluna ve Yeni Çiftlik Bulvarı'na uyumlu olacağını belirten Üçpınar, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve köprünün iki ay içinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Köprünün yıkılmasına başladıkları 15 Haziran Cuma gününden itibaren trafiğin 3'er şeritli olarak servis yollarından kesintisiz sağlandığını hatırlatan Üçpınar, aynı süre içinde demiryolunun da trafiğe tamamen kapatıldığını söyledi. Üçpınar, demiryolu ulaşımı nedeniyle, servis yolunun gece saat 01.00 ile 05.00 arasında kapatılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber