Altın madalyalı atlet, Vertical Kilometer Chiavenna-Lagunc'a hazırlanıyor

Avrupa dağ koşusunun en genç dağ sporcusu ve milli atlet Ahmet Arslan, İtalya'da gerçekleşecek Vertical Kilometer Chiavenna-Lagunc'a hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli atlet Ahmet Arslan, başarıdan başarıya koşamaya devam ediyor. Bugüne kadar 11 kez yapılan şampiyonanın altısında altın madalya kazanan Ahmet Arslan, şampiyonanın en genç sporcu unvanına da sahip. Gençlere örnek olmak isteyen Arslan, diğer olimpik branşlara sağlanan imkanların kendileri içinde sağlanmasını istiyor.

Hırslı ve azimli olduğunu dile getiren Arslan için bugünlerde önemli olan olan konu ise 15 Temmuzda gerçekleşecek olan Vertical Kilometer Chiavenna-Lagunc. İsmini yükseklik farkından alan yarış, 3 bin 298 metre uzunluğunda ve başlangıç ile bitiş noktası arasında bir kilometrelik yükseklik mevcut. Ahmet Arslan, ?Bu yarış Dünya'da tek bir benzeri bulunmasından dolayı oldukça prestijli bir yarış. Benim kişişel özelliğim en zorlu dağ koşusu parkurlarını en iyi koşan sporcu olmamdır. Bu nedenle bu kadar zor bir parkuru koşmak benim için çok önemli.? dedi.

EN ZORLU ZİRVELERE KOŞARAK ÇIKMAYI HAYAL EDİYOR

1986 doğumlu Ahmet Arslan 2005'ten beri aktif olduğu dağ koşusu branşında 4 kez Avrupa Şampiyonu, 1 kez Dünya Şampiyonu oldu. Genç sporcu kendine ise efsanevi 10 bin metre koşucusu Haile Gebrselassie'yi örnek aldığını açıkldaı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber