Sağlık Bakanı Recep Akdağ Muğla'da

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ?Hareket Ediverin Gari? sloganıyla düzenlenecek ?Obeziteye Karşı 10.000 Adım Yürüyüşü?ne katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Fatih Şahin'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarete konuşan Bakan Akdağ, AK Parti hükümeti olarak Türkiye'nin her yerine hizmet götürmeye kendilerini memur ettiklerini belirterek, ?Başbakanımız'ın birçok kereler tekrarladığı gibi biz bu millete hizmetkâr olmak için geldik. 10 yıldır dur durak bilmeden bu hizmetkârlığı devam ettiriyoruz. Bundan sonra da milletimiz AK Parti'nin arkasında durduğu müddetçe, biz iktidarda olduğumuz sürece bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. Başka bir yerlerde de hizmet alanı açılırsa oralarda da hizmet vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir. İnsanımızı doğulu. batılı, kuzeyli. güneyli, Türk, Kürt, Arap, köylü, kentli, zengin, fakir diye birbirinden asla ayırmıyoruz. İnsanın, Allah'ın yarattığı varlıklar içerisinde en kıymetlisi olduğunu biliyoruz.? dedi.

Sağlığın anne karnından ölüme kadar herkese gerekliği olduğunu vurgulayan Akdağ, ?Sağlıkta dönüşüm programları yaptığımızda, bunun geçici olduğunu söylediler. Hangi değişikliği yaptıysak, ?Durun bakalım, bunlar devam etmez.' dediler. 10 sene oldu. Balayı dönemi diyorlardı. Siz hiç 10 sene süren bir balayı dönemi gördünüz mü? Sağlık hizmetleri, bu ülkede her geçen gün daha da iyiye gidecek. Biz asıl meyveleri topladığımız yıllara geldik. 2015 yılının sonuna kadar, belki 2016 yılını da içine alabilir, Türkiye'deki sağlık binalarını yenilemiş oluyoruz. Şu ana kadar yataklarımızın yüzde 30'unu mükemmel ve nitelikli hale getirdik. Geldiğimizde bu oran yüzde 7?8'lerdeydi. 2015 yılında bütün yataklarımızı dönüştürmüş olacağız.? diye konuştu.

Muğla'da önümüzdeki yıllarda sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapılacağını dile getiren Bakan Recep Akdağ, bunlardan birinin üniversiteyle birlikte yapılacak, 80 bin metrekare civarında alan kaplayacak, 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi olduğunu belirtti. Tam teşekküllü hastanenin içerisinde otopark, poliklinik alanı, tuvaletli, banyolu, klimalı, buzdolaplı odaların yer alacağını kaydeden Akdağ, ?Cihaz donanımıyla birlikte, üniversitemiz desteğiyle önümüzdeki üç yıl içerisinde bu eseri Muğla'ya kazandıracağız.? dedi.

Milas ilçesinde 150 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirten Akdağ, Bodrum'da 150 ve Marmaris'te 125 yataklı olmak üzere uygun arsa temin etmek şartıyla yapılacak iki yeni hastanenin, toplam 100 milyon liraya mal olacağını ifade etti: ?Ortaca'ya 100 yataklı, Yatağan'a 60 yataklı yeni hastane yapıyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında 2015 yılı sonunda 308 milyon liralık inşaat yatırımını tamamlamış olacağız. Sağlık, 7'den 77'ye değil, anne karnından başlayıp ölünceye kadar olan süre boyunca hepimize gerekli. Sağlıkla ilgili yapılacak çok şey var. Dolayısıyla biz bu anlamda meseleye şöyle bakıyoruz: Bir vatandaşımızın acil bir ihtiyacı olduğunda, ambulans veya hava ambulansı lazım olduğunda o ambulansın köyde, kentte, yolda, kazada, gündüz, gece, 365 gün hiç fark etmez ulaşması ve vatandaşın uygun bir sağlık merkezine götürülüp tedavi edilmesini sağlıyoruz.? Hastanenin acil servisine gidenden para talep edilemeyeceğini de söyleyen Bakan Akdağ, Türkiye'de bütün vatandaşlara koruyucu hizmetlerden hamile bakımının, çocuk aşılarının, sigara ve obeziteyle mücadele için gerekli desteğin ücretsiz verildiğini hatırlattı.

Muğla'dan Türkiye için obeziteyle mücadele konusunda çok önemli bir mesaj vereceklerini dile getiren Akdağ, ?Hareket Edelim Gari diyeceğiz. Bunu bugün Muğla'dan başlatıyoruz. Sonra diğer bölgelerimizde de devam ettireceğiz.? diye konuştu.

Bakan Recep Akdağ, valiliğin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçerek incelemelere bulundu. Hasta ve sağlık çalışanlarıyla yakından ilgilenen Akdağ, sağlık personeliyle birlikte öğle yemeği yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber