Uşak'ta SBS'de ilk 11'e girenlerin dokuzu Özel Üftade İlköğretim'den

Uşak'ta bulunan Özel Üftade İlköğretim Okulu'nun iki öğrencisi, SBS'de 500 tam puan aldı. İldeki ilk 11 öğrenciden dokuzu da Üftade'den çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel Üftade ilköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Arslanbaba, konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Öğrencilerin başarılarının tesadüf olmadığını belirten Müdür Arslanbaba, "500 tam puan alabilmek için soruların tamamını doğru cevaplamak yetmiyor, sene içinde de tüm derslerin 100 üzerinden 100 olması gerekiyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. Büşra Nur Uçan ve Nazife Kardelen Demiral isimli öğrencilerin 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu kaydeden Arslanbaba, "Ayrıca bu yıl sınav sonuçlarına göre Uşak genelinde ilk 11'de dokuz, ilk 100'de ise 22 öğrencimiz bulunmaktadır. Türkiye genelinde ilk binde altı, ilk 10 binde 48 öğrencimiz sıralamaya girmiştir." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise şunları söyledi: ?Birinci emek öğrencilerimizin, ikinci emek öğretmenlerimizin, üçüncü emek ise ailelerindir. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Öğrenci, öğretmen, aile birlikte çalışırsa başarı kendiliğinden gelmektedir. Bu gençlerimiz, ileride önemli mevkilere gelerek ülkemizi yönetecektir.?

Uşak Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız da, ?Burada bir tek başarı yok, bir kurumun başarısı yok, aile, öğrenci ve okulun birlikte göstermiş olduğu başarı var. Aynı başarıyı üniversite sınavında da göstereceklerini ümit ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber