Mersin ?Tripoli Ro-Ro seferleri ihracatçıları sevindiriyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı ile Lübnan'ın Tripoli Limanı arasında başlayan Ro-Ro seferleri ihracatçıların yüzünü güldürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine geçiş kapısı olan Suriye'de yaşanan olayların ihracatta alternatif güzergahları gündeme getirdiğini ifade etti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından 26 Nisan'da başlatılan Mersin- Port Said Limanları arasında haftada bir yapılan Ro-Ro seferlerine alternatif yeni bir güzergah daha ortaya çıktığını anlatan Yamanyılmaz şöyle devam etti: ?Lübnan'a Ro-Ro seferleri gerçekleştirmeye başlayan iki gemi acentesi yetkilisi ve UND Mersin Temsilcisi'nin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. UND ve firma yetkilileri Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine gerçekleştirilen ihracatlarda yaşanılan sorunlarını aktardı. İhracatçıların yeni işlerlik kazanan Mersin-Tripoli (Lübnan) Ro-Ro seferleri haberiyle yüzünün güldüğünü gördük.? diye belirtti.

Firma yetkililerinin Mersin-Tripoli Ro-Ro seferleri ile, şoförlerin de gemiyle seyahat edebildikleri, tekerlek üstü yük yanında paletli ve genel yük de taşınabileceği bilgisini verdiğini anlatan Yamanyılmaz ?Şimdilik haftada iki gün yapılan seferlerin uygun ve yeterli olmadığını, şartların uygunluğu dahilinde sefer sayılarının artırılabileceğini belirttiler.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber