Başörtülü veli alınmayınca, CHP'li vekil ağlamış!

Haber Giriş : 24 Temmuz 2005 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde geçen ay düzenlenen mezuniyet törenlerine başörtülü velilerin alınmaması CHP Ağrı Milletvekili Naci Aslan'ı ağlatmış.

Olayı ?üzüntü verici' olarak nitelendiren Aslan, o günkü duygularını şöyle anlatıyor: ?Eskişehir'den kalkıp çocuğunun mürüvvetini görmek için Erzurum'a gelen bir annemizin yaşadıkları bizi çok üzdü. Samimiyetimle söylüyorum, o olayı izlediğimde gözlerim yaşardı. CHP olarak da, uygulanan yasağa büyük tepki gösterdik.? 13 Haziran'da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, bazı öğrenci velileri, türbanlı oldukları gerekçesiyle alınmamış, Rektör Yaşar Sütbeyaz da yasağı savunarak, ?Devleti güçlü kılmak zorundayız.? demişti.

Memleketi Ağrı'ya gelerek seçmenleriyle buluşan Naci Aslan dün CHP il binasını ziyaret etti. Burada Zaman'a açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki başörtüsü sorununa değinen Aslan, CHP'nin çözümden yana olduğunu söyledi. Hiçbir partinin başörtüsü üzerinde politika yapmaması gerektiğini ifade eden CHP'li vekil şunları kaydetti: ?Annelerimizin, kızlarımızın başörtüsünü kimse politize etmesin. İnsanlarımız istediği zaman istediğini giyebilsin. Başörtüsü sorununu CHP'nin demokrasi çerçevesinde çözeceğine inanıyorum. Çünkü CHP bunu bir siyasi rant olarak değil, insanların yaşam biçimi olarak görüyor.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber