Şehirler arası yolcu otobüsleri Boğaziçi Köprüsü'nü de kullandı

İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve emniyet yetkililerinin İstanbul trafiğini rahatlatmak için aldığı önlemler kapsamında şehirler arası yolcu otobüsleri Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş yaptı. 24 saat süreyle yapılması planlanan Sirkeci - Harem arabalı vapur seferleri ise bu gece yapılmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililer tarafından İstanbul trafiği için hazırlanan geçici önlemler için bir kriz masası oluşturuldu. Kriz masası, şehirdeki trafik yoğunluğunu hafifletmesi beklenen bir dizi önlem aldı. Buna göre çalışmalar boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 6 gişeden araç geçişine izin verildi. Bunun dışında hafriyat kamyonları Fatih Sultan Mehmet köprüsünü sadece 00.00 ile 05.00 saatleri arasında kullandı.

YOLCU OTOBÜSLERİNE BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ İZNİ

Geçici önlemler kapsamında Boğaziçi Köprüsü de devreye sokuldu. Buna göre normalde geçişi yasak olan şehirlerarası otobüsler, 00.00 ile 05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nden geçti. Bazı firmalara ait otobüsler çeşitli zaman aralıkları içerisinde gelerek Boğaziçi Köprüsünden Anadolu Yakası'na geçiş yaptı.

Alınan önlemler sayesinde gece saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde herhangi bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığı görüldü. Yolcu otobüsleri bu durumdan istifade ederek her iki köprüden de geçiş yaptı. İki köprü trafiğinin de akıcı olması Sirkeci - Harem arasında 24 saat yapılması planlanan arabalı vapur seferlerinin yapılmamasını sağladı. Sirkeci önünde bekleyen iki arabalı vapura giden yolun kapalı olduğu ve vapurların kapaklarının kapalı olduğu görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber